προορισμός…γεύση!

Η αγαπημένη γεύση των παιδικών μας χρόνων με τις εθιστικές καραμέλες γάλακτος γίνονται βελούδινη σάλτσα καραμέλας για το απολαυστικό cheesecake.

Δυσκολία: Για σχετικά έμπειρους Prep Time 30 λεπ Cook Time 1 λεπ Rest Time 1 λεπ Total Time 32 λεπτά. Servings: 8 Best Season: Για όλες τις εποχές

Περιγραφή

Η αγαπημένη γεύση των παιδικών μας χρόνων με τις εθιστικές καραμέλες γάλακτος γίνονται βελούδινη σάλτσα καραμέλας για το απολαυστικό cheesecake.

Υλικά

Για τη βάση:

Για την κρέμα:

Για την σάλτσα butterschotch:

Για την διακόσμηση

Για τη συνταγή αυτή θα χρειαστούμε:

Οδηγίες

Video
Ανενεργό Ενεργό

Για τη βάση:

  1. Βάζω τα μπισκότα στο μούλτι και τα θρυμματίζω μέχρι να γίνουν σκόνη. Τα αδειάζω σε ένα μπολ και προσθέτω το λιωμένο βούτυρο. Ανακατεύω για να βραχούν τα μπισκότα και αδειάζω το μείγμα σε μια φόρμα με αποσπώμενα τοιχώματα διαμέτρου 22 εκ στρωμένη με αντικολλητικό χαρτί. Πιέζω με ένα κουτάλι για να δημιουργηθεί μια συμπαγής και ισόπαχη βάση και βάζω στο ψυγείο μέχρι να την χρειαστώ.

    blank

Για την κρέμα:

  1. Σε ένα μπρίκι ζεσταίνω το γάλα και προσθέτω το αγάρ αγάρ. Ανακατεύω και αφήνω στην άκρη. Βάζω στον κάδο της κουζινομηχανής το τυρί κρέμα, την άχνη, και λίγο αλάτι και χτυπάω με το σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθούν. Βάζω ένα ψιλό σουρωτήρι επάνω στον κάδο και «περνάω» από εκεί το μείγμα γάλα, αγάρ αγάρ, έτσι ώστε να συγκρατήσει τα χοντρά κομμάτια που τυχόν υπάρχουν. Ανακατεύω καλά και αδειάζω το μείγμα σε ένα καθαρό μπολ. Επαναφέρω τον κάδο στην κουζινομηχανή και βάζω την κρέμα γάλακτος και τη βανίλια και χτυπάω με το σύρμα σε σφιχτή σαντιγί. Ενώνω τα δύο μείγματα και ανακατεύω απαλά με σπάτουλα. Αδειάζω το μείγμα στην φόρμα και ισιώνω με μια σπάτουλα. Βάζω στο ψυγείο για 4 ώρες μέχρι να παγώσει καλά.

    blank

Για την σάλτσα butterschotch:

  1. Βάζω τη ζάχαρη, τη γλυκόζη και 1 κουταλιά σούπας νερό σε ένα βαθύ, αντικολλητικό τηγάνι και μαγειρεύω σε μέτρια φωτιά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να γίνει μια χρυσοκόκκινη καραμέλα. Αποσύρω από τη φωτιά και προσθέτω την κρέμα με προσοχή, γιατί θα αφρίσει αρκετά. Επαναφέρω σε μέτρια φωτιά μέχρι να λιώσουν όλα τα κομμάτια καραμέλας και προσθέτω το βούτυρο, τη βανίλια και το αλάτι. Μαγειρεύω μέχρι να ομογενοποιηθεί το βούτυρο και την αφήνω να κρυώσει.

    blank

Για την διακόσμηση:

  1. Βάζω την ζάχαρη σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και ζεσταίνω σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά μέχρι να λιώσει και να γίνει καραμέλα. Στρώνω με αντικολλητικό χαρτί τη λαμαρίνα του φούρνου και αδειάζω την καραμέλα, δημιουργώντας σχέδια. Την αφήνω να κρυώσει και να σκληρύνει.

    blank
  2. Ξεφορμάρω το cheesecake σε μια πιατέλα και ραντίζω με την σάλτσα butterschotch. Σπάω την καραμέλα σε κομμάτια και στολίζω το cheesecake. Σκορπίζω τα σπασμένα φυστίκια και σερβίρω αμέσως.

    blank
Διατροφικά Στοιχεία

Μέγεθος μεριδίων 1

Μερίδες 8


Ποσότητα ανά μερίδα
Θερμίδες 200
Θερμίδες απο λίπη 1
% Ημερήσια Τιμή *
Ολικά λίπη 1g2%
Κορεσμένα λίπη 1g5%
Τρανς λιπαρά 1g
Χοληστερόλη 1mg1%
Νάτριο 1mg1%
Ποτάσσιο 1mg1%
Ολικοί Υδατάνθρακες 1g1%
Φυτικές Ίνες 1g4%
Σάκχαρα 1g
Πρωτεϊνη 1g2%

Βιταμίνη Α 1%
Βιταμίνη C 1%
Ασβέστιο 1%
Σίδηρο 1%
Βιταμίνη D 1%
Βιταμίνη Ε 1%
Βιταμίνη Κ 1%
Θιαμίνη 1%
Ριβοφλαβίνη (Β2) 1%
Νιασίνη 1%
Βιταμίνη Β6 1%
Φυλλικό οξύ 1%
Βιταμίνη Β12 1%
Βιταμίνη Η (Β7) 1%
Παντοθενικό Οξύ (Β5) 1%
Φώσφορος 1%
Ιώδιο 1%
Μαγνήσιο %
Ψευδάργυρος %
Σελήνιο 1%
Χαλκός 1%
Μαγγάνιο 1%
Χρώμιο 1%
Μολυβδαίνιο 1%
Χλωρίδιο 1%

* Percent Daily Values are based on a 2,000 calorie diet. Your daily value may be higher or lower depending on your calorie needs / Οι εκατοστιαίες ημερήσιες τιμές βασίζονται σε μια δίαιτα 2.000 θερμίδων. Η ημερήσια αξία σας μπορεί να είναι υψηλότερη ή χαμηλότερη ανάλογα με τις ανάγκες σας σε θερμίδες.

Keywords: cheesecake καραμέλα σάλτσα butterschotch

Κάνατε αυτή τη συνταγή;

Ανεβάστε την στο Instagram με το hashtag #my_dina_nikolaou και κάντε μας περήφανους με τις δημιουργίες σας!

Ανεβάστε την στο Pinterest κάνοντας mention @dina_nikolaou και κάντε μας περήφανους με τις δημιουργίες σας!

pinit
author-sign

Δείτε επίσης...

1 Comment

  1. ❤️ ❤️ ❤️

Απάντηση