Η αγαπημένη γεύση των παιδικών μας χρόνων με τις εθιστικές καραμέλες γάλακτος γίνονται βελούδινη σάλτσα καραμέλας για το απολαυστικό cheesecake.

Cheesecake καραμέλα με σάλτσα butterschotch
Ingredients
Εκτέλεση/Instructions
-
Για τη βάση: Βάζω τα μπισκότα στο μούλτι και τα θρυμματίζω μέχρι να γίνουν σκόνη
-
Τα αδειάζω σε ένα μπολ και προσθέτω το λιωμένο βούτυρο
-
Ανακατεύω για να βραχούν τα μπισκότα και αδειάζω το μείγμα σε μια φόρμα με αποσπώμενα τοιχώματα διαμέτρου 22 εκ στρωμένη με αντικολλητικό χαρτί
-
Πιέζω με ένα κουτάλι για να δημιουργηθεί μια συμπαγής και ισόπαχη βάση και βάζω στο ψυγείο μέχρι να την χρειαστώ
-
Για την κρέμα: Σε ένα μπρίκι ζεσταίνω το γάλα και προσθέτω το αγάρ αγάρ
-
Ανακατεύω και αφήνω στην άκρη
-
Βάζω στον κάδο της κουζινομηχανής το τυρί κρέμα, την άχνη, και λίγο αλάτι και χτυπάω με το σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθούν
-
Βάζω ένα ψιλό σουρωτήρι επάνω στον κάδο και «περνάω» από εκεί το μείγμα γάλα, αγάρ αγάρ, έτσι ώστε να συγκρατήσει τα χοντρά κομμάτια που τυχόν υπάρχουν
-
Ανακατεύω καλά και αδειάζω το μείγμα σε ένα καθαρό μπολ
-
Επαναφέρω τον κάδο στην κουζινομηχανή και βάζω την κρέμα γάλακτος και τη βανίλια και χτυπάω με το σύρμα σε σφιχτή σαντιγί
-
Ενώνω τα δύο μείγματα και ανακατεύω απαλά με σπάτουλα
-
Αδειάζω το μείγμα στην φόρμα και ισιώνω με μια σπάτουλα
-
Βάζω στο ψυγείο για 4 ώρες μέχρι να παγώσει καλά
-
Για την σάλτσα butterschotch: Βάζω τη ζάχαρη, τη γλυκόζη και 1 κουταλιά σούπας νερό σε ένα βαθύ, αντικολλητικό τηγάνι και μαγειρεύω σε μέτρια φωτιά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να γίνει μια χρυσοκόκκινη καραμέλα
-
Αποσύρω από τη φωτιά και προσθέτω την κρέμα με προσοχή, γιατί θα αφρίσει αρκετά
-
Επαναφέρω σε μέτρια φωτιά μέχρι να λιώσουν όλα τα κομμάτια καραμέλας και προσθέτω το βούτυρο, τη βανίλια και το αλάτι
-
Μαγειρεύω μέχρι να ομογενοποιηθεί το βούτυρο και την αφήνω να κρυώσει
-
Για την διακόσμηση: Βάζω την ζάχαρη σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και ζεσταίνω σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά μέχρι να λιώσει και να γίνει καραμέλα
-
Στρώνω με αντικολλητικό χαρτί τη λαμαρίνα του φούρνου και αδειάζω την καραμέλα, δημιουργώντας σχέδια
-
Την αφήνω να κρυώσει και να σκληρύνει
-
Ξεφορμάρω το cheesecake σε μια πιατέλα και ραντίζω με την σάλτσα butterschotch
-
Σπάω την καραμέλα σε κομμάτια και στολίζω το cheesecake
-
Σκορπίζω τα σπασμένα φυστίκια και σερβίρω αμέσως