προορισμός…γεύση!

Cheesecake «κόλαση»! Με απαλό φυστικοβούτυρο αλλά και μια σάλτσα καραμέλας που θα λατρέψετε.

cheesecake με φυστικοβούτυρο και σος καραμέλας

cheesecake με φυστικοβούτυρο και σος καραμέλας

5 from 1 vote
0 Add to Favorites
Prep Time 30 mins Cook Time 1 min Rest Time 1 min Total Time 32 mins Δυσκολία: Intermediate Servings: 8 Best Season: Suitable throughout the year

Περιγραφή

Cheesecake «κόλαση»! Με απαλό φυστικοβούτυρο αλλά και μια σάλτσα καραμέλας που θα λατρέψετε.

Υλικά

Για τη βάση:

Για την κρέμα φυστικοβούτυρου:

Για την καραμέλα:

Για το σερβίρισμα:

Για τη συνταγή αυτή θα χρειαστούμε:

Instructions

Video
Off On

Για τη βάση:

  1. Βάζω τα μπισκότα στο μούλτι και τα θρυμματίζω μέχρι να γίνουν σκόνη. Τα αδειάζω σε ένα μπολ και προσθέτω το λιωμένο βούτυρο. Ανακατεύω για να βραχούν τα μπισκότα και αδειάζω το μείγμα σε μια φόρμα με αποσπώμενα τοιχώματα διαμέτρου 22 εκ στρωμένη με αντικολλητικό χαρτί. Πιέζω με ένα κουτάλι για να δημιουργηθεί μια συμπαγής και ισόπαχη βάση και βάζω στο ψυγείο μέχρι να την χρειαστώ.

Για την κρέμα:

  1. Σε ένα μπρίκι ζεσταίνω 100 ml κρέμα γάλακτος και προσθέτω το αγάρ αγάρ. Ανακατεύω και αφήνω στην άκρη. Βάζω στον κάδο της κουζινομηχανής το τυρί κρέμα, την άχνη, την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος και λίγο αλάτι και χτυπάω με το σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθούν. Ρίχνω το φυστικοβούτυρο και συνεχίζω το χτύπημα μέχρι να ενωθεί στην κρέμα. Τέλος, προσθέτω το μείγμα κρέμα-αγάρ αγάρ και δουλεύω μέχρι να ενωθεί. Αδειάζω το μείγμα στην φόρμα και ισιώνω με μια σπάτουλα. Βάζω στο ψυγείο για 4 ώρες μέχρι να παγώσει καλά.

Για την καραμέλα:

  1. Βάζω τη ζάχαρη, τη γλυκόζη και 1 κουταλιά σούπας νερό σε ένα βαθύ, αντικολλητικό τηγάνι και μαγειρεύω σε μέτρια φωτιά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να γίνει μια χρυσοκόκκινη καραμέλα. Αποσύρω από τη φωτιά και προσθέτω την κρέμα με προσοχή, γιατί θα αφρίσει αρκετά. Επαναφέρω σε μέτρια φωτιά μέχρι να λιώσουν όλα τα κομμάτια καραμέλας και προσθέτω το βούτυρο, τη βανίλια και το αλάτι. Μαγειρεύω μέχρι να ομογενοποιηθεί το βούτυρο και την αφήνω να κρυώσει.

Σερβίρισμα:

  1. Ξεφορμάρω το cheesecake σε μια πιατέλα και ραντίζω με την σάλτσα καραμέλα. Τρίβω τα μπισκότα στο μούλτι και πασπαλίζω. Σερβίρω αμέσως.
Keywords: cheesecake φυστικοβούτυρο σος καραμέλας

User Reviews

5 out of 5
Based on 1 ratings
5 Stars
1
4 Stars
0
3 Stars
0
2 Stars
0
1 Star
0
Rate this recipe

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

  1. vpapakir_s3u92yp9

    Excellent!