προορισμός…γεύση!

Πολύ χορταστική μελιτζανόπιτα με τραγανό, χωριάτικο φύλλο και απίστευτη μοτσαρέλα.

μελιτζανόπιτα με μοτσαρέλα

μελιτζανόπιτα με μοτσαρέλα

5 from 1 vote
0 Add to Favorites
Prep Time 40 λεπ Cook Time 1 ώρα Rest Time 1 λεπ Total Time 1 ώρα 41 λεπτά. Δυσκολία: Για σχετικά έμπειρους Servings: 6 Best Season: Για όλες τις εποχές

Περιγραφή

Πολύ χορταστική μελιτζανόπιτα με τραγανό, χωριάτικο φύλλο και απίστευτη μοτσαρέλα.

Υλικά

Για τα φύλλα:

Για τα λαχανικά:

Για την κρέμα:

Για τη συνταγή αυτή θα χρειαστούμε:

Οδηγίες

Video
Ανενεργό Ενεργό

Για την κρέμα:

  1. Βάζω σε μια κατσαρόλα το βούτυρο να λιώσει. Προσθέτω πασπαλιστά το αλεύρι και ανακατεύω με το σύρμα για 1-2 λεπτά. Προσθέτω το γάλα και την κρέμα γάλακτος και ανακατεύω συνεχώς με το σύρμα μέχρι να δέσει. Αλατοπιπερώνω, αποσύρω από τη φωτιά και την αδειάζω σε ένα μπολ. Σκεπάζω με μεμβράνη και την αφήνω να κρυώσει εντελώς. Προσθέτω την μισή μοτσαρέλα, τα αυγά ελαφρά χτυπημένα και ανακατεύω.
    blank

Για τα λαχανικά:

  1. Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι βάζω το βούτυρο και το ελαιόλαδο να ζεσταθούν. Ρίχνω τους κύβους μελιτζάνας και πιπεριάς και σοτάρω για 6-7 λεπτά ανακατεύοντας τακτικά μέχρι να ροδίσουν. Προσθέτω την κρέμα σκόρδου, αλατοπιπερώνω, ανακατεύω και αδειάζω τα σοταρισμένα λαχανικά στο μπολ με την κρέμα.
    blank

Για την πίτα:

  1. Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C με αέρα. Σε ένα μπολ ανακατεύω το λιωμένο βούτυρο και την κρέμα γάλακτος και ανακατεύω καλά.
    blank
  2. Στρώνω με αντικολλητικό χαρτί τη λαμαρίνα του φούρνου. Απλώνω το πρώτο χωριάτικο φύλλο και το αλείφω με το μείγμα βούτυρο-κρέμας. Συνεχίζω με τον ίδιο τρόπο στρώνοντας τα μισά φύλλα.
    blank
  3. Αδειάζω την γέμιση στο κέντρο, σκορπίζω την υπόλοιπη μοτσαρέλα και διπλώνω σχηματίζοντας ένα μακρύ ρολό.
    blank
  4. Στρώνω τα υπόλοιπα φύλλα στον πάγκο, αλείφοντάς τα μεταξύ τους με το μείγμα και τοποθετώ το ρολό στο κέντρο με το άνοιγμα προς τα κάτω. Κλείνω τα υπόλοιπα φύλλα και μεταφέρω το ρολό στη λαμαρίνα. Αλείφω γενναιόδωρα με το μείγμα βούτυρο-κρέμα, και πασπαλίζω με σουσάμι. Ψήνω την πίτα για 40 λεπτά.
    blank
  5. Γυρίζω το φούρνο στις αντιστάσεις, αλείφω με όσο μείγμα βούτυρο-κρέμα μου έχει απομείνει και συνεχίζω το ψήσιμο για 20-30 λεπτά ακόμη μέχρι να ροδίσουν τα φύλλα. Το αφήνω σε σχάρα να κρυώσει, κόβω σε φέτες και σερβίρω.
    blank
Keywords: μελιτζανόπιτα μοτσαρέλα

User Reviews

5 out of 5
1 Customer Ratings
5 Stars
1
4 Stars
0
3 Stars
0
2 Stars
0
1 Star
0
Add a review

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

  1. vpapakir_s3u92yp9

    Really good!

  1. vpapakir_s3u92yp9

    Really good!