Μπλατσαριά με καλαμποκάλευρο
Υλικά
Για το χυλό με καλαμποκάλευρο
Για τη γέμιση
Εκτέλεση
Για τη γέμιση
-
Σε μια λεκάνη βάζω τα χορταρικά, τα αλατοπιπερώνω και τα ανακατεύω για 4 - 5 λεπτά, τρίβοντάς τα ταυτόχρονα με τα χέρια μου, για να αλατιστούν παντού. Τα αφήνω για 20 λεπτά κατά μέρος και μετά τα στραγγίζω για να απομακρύνω τα υγρά που έχουν βγάλει.
-
Προσθέτω τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το αυγό, τον άνηθο (ή το μάραθο), τη φέτα και το ελαιόλαδο και ανακατεύω καλά.
Για το χυλό καλαμποκάλευρου
-
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζω το καλαμποκάλευρο, κάνω μια λακκούβα στη μέση και ρίχνω εκεί τα αυγά, το αλάτι και το ελαιόλαδο. Ανακατεύω καλά με μια ξύλινη κουτάλα και αρχίζω να ρίχνω σταδιακά το χλιαρό νερό, ανακατεύοντας διαρκώς, μέχρι να φτιάξω έναν μέτριο προς πυκνό χυλό (ενδέχεται να μην χρειαστώ όλο το νερό).
-
Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C.
Λαδώνω καλά τον πάτο και τα τοιχώματα από ένα στρογγυλό ταψί διαμέτρου περίπου 32 εκ. Αδειάζω εκεί το μισό χυλό και τον απλώνω ομοιόμορφα με ένα κουτάλι. Από πάνω στρώνω το μείγμα των χορταρικών. Αραιώνω τον υπόλοιπο χυλό με 1 φλιτζάνι χλιαρό νερό και με ένα κουτάλι το σκορπίζω επάνω στη γέμιση. -
Βάζω το ταψί στο μεσαίο ράφι του φούρνου και ψήνω την μπλατσαριά για περίπου 45 λεπτά, μέχρι να αποκτήσει μια τραγανή, χρυσαφένια κρούστα.
User Reviews
Mouth-watering