προορισμός…γεύση!

pinit
0 Add to Favorites
Prep Time 5 λεπ Cook Time 30 λεπ Total Time 35 λεπτά. Servings: 4

Υλικά

Εκτέλεση

Video
Ανενεργό Ενεργό

  1. Σε μια μέτρια κατσαρόλα βάζω το ρύζι και 3 νεροπότηρα (900 ml) νερό και τα βράζω σε μέτρια φωτιά για περίπου 12 λεπτά ή ώσπου το νερό να απορροφηθεί.

  2. Αφήνω κατά μέρος ½ φλιτζάνι (100 ml) από το γάλα και ρίχνω το υπόλοιπο στην κατσαρόλα, μαζί με τη ζάχαρη. Προσθέτω το ξυλάκι της κανέλας και τα σποράκια της βανίλιας, ανακατεύω και συνεχίζω το βράσιμο για άλλα 10 λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά.

  3. Στο γάλα που έχω κρατήσει κατά μέρος ρίχνω το κορν φλάουρ και ανακατεύω καλά μέχρι να διαλυθεί. Ρίχνω το μείγμα στην κατσαρόλα  και βράζω για άλλα 5 - 6 λεπτά, ανακατεύοντας ασταμάτητα.

  4. Αποσύρω την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτω την τριμμένη κουβερτούρα. Ανακατεύω με την ξύλινη κουτάλα, μέχρι να λιώσει. Πετάω την κανέλα και αφήνω το ρυζόγαλο να κρυώσει και να γίνει χλιαρό.

  5. Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνω σε χαμηλή φωτιά τη μαρμελάδα με 2 κουτ. σούπας νερό, και τα κλαράκια του δεντρολίβανου, ολόκληρα. Μόλις το μείγμα πάρει μια βράση αποσύρω από τη φωτιά και πετάω τα κλαράκια του δεντρολίβανου.

  6. Μοιράζω τα θρυμματισμένα μπισκότα σε 4 φαρδιά ποτήρια της σαμπάνιας ή του ουίσκι. Από πάνω απλώνω τη μαρμελάδα και συμπληρώνω με μια παχιά στρώση σοκολατορυζόγαλο. Σερβίρω, διακοσμώντας με το γλυκό κουταλιού (προαιρετικά).

Keywords: σοκολατορυζόγαλο με μαρμελάδα πορτοκάλι αρωματισμένη με δεντρολίβανο

Κάνατε αυτή τη συνταγή;

Ανεβάστε την στο Instagram με το hashtag #my_dina_nikolaou και κάντε μας περήφανους με τις δημιουργίες σας!

Ανεβάστε την στο Pinterest κάνοντας mention @dina_nikolaou και κάντε μας περήφανους με τις δημιουργίες σας!

pinit
author-sign

Δείτε επίσης...

1 Comment

  1. Excellent!

Απάντηση