προορισμός…γεύση!

Το πλιγούρι μπορεί να το συναντάμε σπάνια πλέον στα μαγειρέματά μας, παρ’ όλ’ αυτά, σας προτείνω να το ξαναθυμηθείτε και να το ξαναφέρετε στο τραπέζι σας. Περιέχει πολλά θρεπτικά συστατικά και βιταμίνες, είναι πολύ χορταστικό και κυρίως… πολύ νόστιμο!

σαλατα με πλιγουρι, λουκανικο & μανιταρια

Σαλάτα με πλιγούρι, λουκάνικο και μανιτάρια

4 from 1 vote
0 Add to Favorites
Prep Time 50 mins Cook Time 1 min Rest Time 1 min Total Time 52 mins Δυσκολία: Intermediate Servings: 4 Best Season: Suitable throughout the year

Περιγραφή

Το πλιγούρι μπορεί να το συναντάμε σπάνια πλέον στα μαγειρέματά μας, παρ’ όλ’ αυτά, σας προτείνω να το ξαναθυμηθείτε και να το ξαναφέρετε στο τραπέζι σας. Περιέχει πολλά θρεπτικά συστατικά και βιταμίνες, είναι πολύ χορταστικό και κυρίως… πολύ νόστιμο!

Υλικά

Για τη συνταγή αυτή θα χρειαστούμε:

Instructions

Video
Off On

Τα βήματα που θα ακολουθήσουμε είναι:

  1. Βάζω το πλιγούρι σε ένα μπολ και προσθέτω το 360 ml καυτό νερό. Σκεπάζω με μια πετσέτα και αφήνω στην άκρη μέχρι το πλιγούρι να απορροφήσει όλο το νερό.
  2. Βάζω ένα αντικολλητικό τηγάνι στη φωτιά και ζεσταίνω το βούτυρο και ελάχιστο ελαιόλαδο. Ρίχνω τα μανιτάρια και σοτάρω για 7-8 λεπτά. Προσθέτω το κρεμμύδι και συνεχίζω το σοτάρισμα μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτω το σκόρδο ή την κρέμα σκόρδου, αλατοπιπερώνω και ραντίζω με το πετιμέζι.
  3. Βάζω ένα ακόμη αντικολλητικό τηγάνι χωρίς λιπαρή ουσία, σε δυνατή φωτιά και μόλις ζεσταθεί ρίχνω τα λουκάνικα και τα σοτάρω μέχρι να ροδίσουν. Σβήνω με το χυμό λεμονιού και αποσύρω από τη φωτιά.
  4. Βάζω σε μια σαλατιέρα το πλιγούρι και προσθέτω τα λουκάνικα, τα μανιτάρια με το κρεμμύδι, τις λιαστές ντομάτες και τα μυρωδικά (κόλιανδρο &amp
  5. μαϊντανό). Αλατοπιπερώνω, ραντίζω με το ελαιόλαδο και σερβίρω αμέσως.
Keywords: στα πλιγουρι

User Reviews

4 out of 5
Based on 1 ratings
5 Stars
0
4 Stars
1
3 Stars
0
2 Stars
0
1 Star
0
Rate this recipe

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

  1. sophiemcbeath4

    Exceptional!