Quiche με λουκάνικο και λαχανικά σοτέ
Υλικά
Για τη ζύμη
Για τη γέμιση
Εκτέλεση
Για τη ζύμη
-
Βάζω στον κάδο του μίξερ το αλεύρι, το βούτυρο και το αλάτι και δουλεύω με το φτερό σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι το μείγμα να μοιάζει με χοντρά ψίχουλα. Σταματάω το μίξερ και βάζω το εξάρτημα γάτζος. Προσθέτω το γιαούρτι και δουλεύω σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να δημιουργηθεί μια ωραία, απαλή ζύμη. Τυλίγω με μεμβράνη και την αφήνω να ξεκουραστεί στο ψυγείο για 1 ώρα.
Για τη γέμιση
-
Σε ένα μεγάλο τηγάνι βάζω το βούτυρο και το ελαιόλαδο να ζεσταθούν. Ρίχνω τα κολοκυθάκια, το πράσο και τα κρεμμυδάκια, αλατίζω και σοτάρω για 6-7 λεπτά μέχρι να ροδίσουν. Τα μεταφέρω σε ένα πιάτο στρωμένο με χαρτί κουζίνας να στραγγίξουν.
-
Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπάω τα αυγά και το γάλα μέχρι να δημιουργηθεί μια αφράτη κρέμα. Προσθέτω τα σοταρισμένα υλικά, το λουκάνικο, το ξύσμα πορτοκαλιού, τον άνηθο, αλάτι και πιπέρι.
Για την quiche
-
Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C αερόθερμο. Ανοίγω τη ζύμη με τον πλάστη μέχρι να φτάσει σε πάχος ½ εκ. περίπου. Βουτυρώνω μια φόρμα με αποσπώμενα τοιχώματα διαμέτρου 22-24 εκ. με αρκετό ύψος και στρώνω εκεί τη ζύμη, φροντίζοντας να καλύπτει τα τοιχώματα της ταρτιέρας και να εξέχει αρκετά. Ρίχνω τη γέμιση, πασπαλίζω με το κασέρι και ψήνω για 40-45 λεπτά μέχρι να σφίξει η κρέμα και να ροδίσει.
Note
Η συνταγή είναι από το έντυπο συνταγών με τίτλο:
Η ΛΑΚΩΝΙΑ ΣΕ ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ
ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΛΑΚΩΝΙΚΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ 2023
Μια παραγωγή του Επιμελητηρίου Λακωνίας και του Αναπτυξιακού Οργανισμού ΠΑΡΝΩΝΑ ΑΕ