προορισμός…γεύση!

Prep Time 30 λεπ Cook Time 45 λεπ Total Time 1 ώρα 15 λεπτά. Servings: 4

Υλικά

Για τους κεφτέδες

Για τη κρούστα

Για τη σάλτσα

Εκτέλεση

Video
Ανενεργό Ενεργό

Για τη σάλτσα

  1. Σε ένα κατσαρολάκι βάζω το ελαιόλαδο να ζεσταθεί. Ρίχνω το κρεμμύδι, αλατίζω και σοτάρω για 2-3 λεπτά μέχρι να γίνει διάφανο. Προσθέτω το σκόρδο και μόλις μυρίσει σβήνω με το κρασί. Αφήνω για 2 λεπτά να βράσουν τα υλικά και ρίχνω τη σάλτσα ντομάτας. Αλατοπιπερώνω, ανακατεύω και αφήνω να μαγειρευτούν για 15 λεπτά.

Για την κρούστα

  1. Ρίχνω όλα τα υλικά σε ένα μπολ και ανακατεύω καλά.

Για τους κεφτέδες

  1. Ζυμώνω όλα τα υλικά μαζί για αρκετή ώρα και βρέχω τα χέρια μου αρκετές φορές, έτσι ώστε να ζυμώνω το μίγμα πάντα με υγρασία.
    Πλάθω μεγάλους κεφτέδες και τους περνάω από το μίγμα της κρούστας.
    Τοποθετώ τους κεφτέδες σε λαδωμένο ταψάκι και τους ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για 25 -30 λεπτά.

  2. Μόλις ψηθούν οι κεφτέδες τους βγάζω από το φούρνο και τους βυθίζω στη σάλτσα. Αν χρειαστεί, προσθέτω λίγο νερό. Χαμηλώνω τη φωτιά και αφήνω τους κεφτέδες να πάρουν μια βράση για 10 λεπτά.
    Σερβίρω το φαγητό ζεστό ή κρύο.

Keywords: ιρί κεφτέ με παστουρμά

Κάνατε αυτή τη συνταγή;

Ανεβάστε την στο Instagram με το hashtag #my_dina_nikolaou και κάντε μας περήφανους με τις δημιουργίες σας!

Ανεβάστε την στο Pinterest κάνοντας mention @dina_nikolaou και κάντε μας περήφανους με τις δημιουργίες σας!

pinit
author-sign

Δείτε επίσης...

1 Comment

Απάντηση