προορισμός…γεύση!

\n

\n

Η χορτόπιτα είναι από τις πίτες που φτιάχνουμε σε όλη την Ελλάδα με διάφορα χόρτα. Εγώ σας δίνω μια πιο μοντέρνα εκδοχή της που μπορείτε να σερβίρετε σε brunch ή και σε επίσημο τραπέζι.

pinit
0 Add to Favorites
4 from 1 vote

ανοιχτη χορτοπιτα με φρεσκο τυρι κρεμα & φετα

Δυσκολία: Intermediate Prep Time 20 min Cook Time 40 min Rest Time 1 min Total Time 1 hr 1 min Servings: 6 Best Season: Suitable throughout the year

Περιγραφή

Η χορτόπιτα είναι από τις πίτες που φτιάχνουμε σε όλη την Ελλάδα με διάφορα χόρτα. Εγώ σας δίνω μια πιο μοντέρνα εκδοχή της που μπορείτε να σερβίρετε σε brunch ή και σε επίσημο τραπέζι.

Υλικά

Για τη συνταγή αυτή θα χρειαστούμε:

Instructions

Video
Off On

Τα βήματα που θα ακολουθήσουμε είναι:

  1. Βάζω σε μια μεγάλη κατσαρόλα αρκετό νερό και την βάζω στη φωτιά. Βάζω τα χορταρικά σε ένα καλάθι και το τοποθετώ στην κατσαρόλα χωρίς να το βυθίσω. Σκεπάζω την κατσαρόλα με το καπάκι και μαγειρεύω στον ατμό για 10 λεπτά.

    blank
  2. Τυλίγω τα 4 χωριάτικα φύλλα σε ρολό και με ένα μαχαίρι τα κόβω σε λεπτές λωρίδες. Ρίχνω τις λωρίδες σε ένα μπολ και τις ανακατεύω με τα χέρια μου για να αφρατέψουν. Τις αφήνω στην άκρη μέχρι να τις χρησιμοποιήσω.

    blank
  3. Προθερμαίνω το φούρνο στους 200°C. Βουτυρώνω καλά μια βαθιά και μεγάλη φόρμα (διαμέτρου 26-28 εκ.). και στρώνω τα 2 χωριάτικα φύλλα καλά βουτυρωμένα.

    blank
  4. Σε ένα μπολ χτυπάω με το σύρμα τα αυγά με το τυρί κρέμα. Προσθέτω τη φέτα, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τα μυρωδικά (μυρώνια, καυκαλήθρες, άνηθο) και την κρέμα γάλακτος. Ανακατεύω καλά και προσθέτω τα ατμισμένα χορταρικά. Προσθέτω το μισό λιωμένο βούτυρο και τα 2/3 της ποσότητας των ψιλοκομμένων, χωριάτικων φύλλων. Ανακατεύω καλά και αδειάζω το μείγμα στη φόρμα. Βουτυρώνω καλά τις άκρες των φύλλων που εξέχουν από τη φόρμα και τις γυρίζω, δημιουργώντας ένα στεφάνι γύρω από την πίτα. Σκορπίζω τις υπόλοιπες λωρίδες φύλλων και ραντίζω με το υπόλοιπο βούτυρο.

    blank
  5. Ψήνω την πίτα για 40 λεπτά μέχρι να ροδίσει. Βγάζω την πίτα από το φούρνο και την αφήνω να σταθεί για 20 λεπτά. Ξεφορμάρω, κόβω σε κομμάτια και τη σερβίρω ζεστή ή κρύα.

    blank
Διατροφικά Στοιχεία

Serving Size 1

Servings 6


Amount Per Serving
Calories 200
Calories from Fat 1
% Daily Value *
Total Fat 1g2%
Saturated Fat 1g5%
Trans Fat 1g
Cholesterol 1mg1%
Sodium 1mg1%
Potassium 1mg1%
Total Carbohydrate 1g1%
Dietary Fiber 1g4%
Sugars 1g
Protein 1g2%

Vitamin A 1%
Vitamin C 1%
Calcium 1%
Iron 1%
Vitamin D 1%
Vitamin E 1%
Vitamin K 1%
Thiamin 1%
Riboflavin 1%
Niacin 1%
Vitamin B6 1%
Folate 1%
Vitamin B12 1%
Biotin 1%
Pantothenic Acid 1%
Phosphorus 1%
Iodine 1%
Magnesium %
Zinc %
Selenium 1%
Copper 1%
Manganese 1%
Chromium 1%
Molybdenum 1%
Chloride 1%

* Percent Daily Values are based on a 2,000 calorie diet. Your daily value may be higher or lower depending on your calorie needs / Οι εκατοστιαίες ημερήσιες τιμές βασίζονται σε μια δίαιτα 2.000 θερμίδων. Η ημερήσια αξία σας μπορεί να είναι υψηλότερη ή χαμηλότερη ανάλογα με τις ανάγκες σας σε θερμίδες.

Keywords: ανοιχτη χορτοπιτα φρεσκο τυρι κρεμα φετα

Κάνατε αυτή τη συνταγή;

Ανεβάστε την στο Instagram με το hashtag #my_dina_nikolaou και κάντε μας περήφανους με τις δημιουργίες σας!

Ανεβάστε την στο Pinterest κάνοντας mention @dina_nikolaou και κάντε μας περήφανους με τις δημιουργίες σας!

pinit
author-sign

Δείτε επίσης...

1 Comment

  1. Excellent!

Απάντηση