προορισμός…γεύση!

\n

\n

Η χορτόπιτα είναι από τις πίτες που φτιάχνουμε σε όλη την Ελλάδα με διάφορα χόρτα. Εγώ σας δίνω μια πιο μοντέρνα εκδοχή της που μπορείτε να σερβίρετε σε brunch ή και σε επίσημο τραπέζι.

pinit
0 Add to Favorites
4 από 1 αξιολόγηση

ανοιχτη χορτοπιτα με φρεσκο τυρι κρεμα & φετα

Δυσκολία: Για σχετικά έμπειρους Prep Time 20 λεπ Cook Time 40 λεπ Rest Time 1 λεπ Total Time 1 ώρα 1 λεπτό Servings: 6 Best Season: Για όλες τις εποχές

Περιγραφή

Η χορτόπιτα είναι από τις πίτες που φτιάχνουμε σε όλη την Ελλάδα με διάφορα χόρτα. Εγώ σας δίνω μια πιο μοντέρνα εκδοχή της που μπορείτε να σερβίρετε σε brunch ή και σε επίσημο τραπέζι.

Υλικά

Για τη συνταγή αυτή θα χρειαστούμε:

Οδηγίες

Video
Ανενεργό Ενεργό

Τα βήματα που θα ακολουθήσουμε είναι:

  1. Βάζω σε μια μεγάλη κατσαρόλα αρκετό νερό και την βάζω στη φωτιά. Βάζω τα χορταρικά σε ένα καλάθι και το τοποθετώ στην κατσαρόλα χωρίς να το βυθίσω. Σκεπάζω την κατσαρόλα με το καπάκι και μαγειρεύω στον ατμό για 10 λεπτά.

    blank
  2. Τυλίγω τα 4 χωριάτικα φύλλα σε ρολό και με ένα μαχαίρι τα κόβω σε λεπτές λωρίδες. Ρίχνω τις λωρίδες σε ένα μπολ και τις ανακατεύω με τα χέρια μου για να αφρατέψουν. Τις αφήνω στην άκρη μέχρι να τις χρησιμοποιήσω.

    blank
  3. Προθερμαίνω το φούρνο στους 200°C. Βουτυρώνω καλά μια βαθιά και μεγάλη φόρμα (διαμέτρου 26-28 εκ.). και στρώνω τα 2 χωριάτικα φύλλα καλά βουτυρωμένα.

    blank
  4. Σε ένα μπολ χτυπάω με το σύρμα τα αυγά με το τυρί κρέμα. Προσθέτω τη φέτα, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τα μυρωδικά (μυρώνια, καυκαλήθρες, άνηθο) και την κρέμα γάλακτος. Ανακατεύω καλά και προσθέτω τα ατμισμένα χορταρικά. Προσθέτω το μισό λιωμένο βούτυρο και τα 2/3 της ποσότητας των ψιλοκομμένων, χωριάτικων φύλλων. Ανακατεύω καλά και αδειάζω το μείγμα στη φόρμα. Βουτυρώνω καλά τις άκρες των φύλλων που εξέχουν από τη φόρμα και τις γυρίζω, δημιουργώντας ένα στεφάνι γύρω από την πίτα. Σκορπίζω τις υπόλοιπες λωρίδες φύλλων και ραντίζω με το υπόλοιπο βούτυρο.

    blank
  5. Ψήνω την πίτα για 40 λεπτά μέχρι να ροδίσει. Βγάζω την πίτα από το φούρνο και την αφήνω να σταθεί για 20 λεπτά. Ξεφορμάρω, κόβω σε κομμάτια και τη σερβίρω ζεστή ή κρύα.

    blank
Διατροφικά Στοιχεία

Μέγεθος μεριδίων 1

Μερίδες 6


Ποσότητα ανά μερίδα
Θερμίδες 200
Θερμίδες απο λίπη 1
% Ημερήσια Τιμή *
Ολικά λίπη 1g2%
Κορεσμένα λίπη 1g5%
Τρανς λιπαρά 1g
Χοληστερόλη 1mg1%
Νάτριο 1mg1%
Ποτάσσιο 1mg1%
Ολικοί Υδατάνθρακες 1g1%
Φυτικές Ίνες 1g4%
Σάκχαρα 1g
Πρωτεϊνη 1g2%

Βιταμίνη Α 1%
Βιταμίνη C 1%
Ασβέστιο 1%
Σίδηρο 1%
Βιταμίνη D 1%
Βιταμίνη Ε 1%
Βιταμίνη Κ 1%
Θιαμίνη 1%
Ριβοφλαβίνη (Β2) 1%
Νιασίνη 1%
Βιταμίνη Β6 1%
Φυλλικό οξύ 1%
Βιταμίνη Β12 1%
Βιταμίνη Η (Β7) 1%
Παντοθενικό Οξύ (Β5) 1%
Φώσφορος 1%
Ιώδιο 1%
Μαγνήσιο %
Ψευδάργυρος %
Σελήνιο 1%
Χαλκός 1%
Μαγγάνιο 1%
Χρώμιο 1%
Μολυβδαίνιο 1%
Χλωρίδιο 1%

* Percent Daily Values are based on a 2,000 calorie diet. Your daily value may be higher or lower depending on your calorie needs / Οι εκατοστιαίες ημερήσιες τιμές βασίζονται σε μια δίαιτα 2.000 θερμίδων. Η ημερήσια αξία σας μπορεί να είναι υψηλότερη ή χαμηλότερη ανάλογα με τις ανάγκες σας σε θερμίδες.

Keywords: ανοιχτη χορτοπιτα φρεσκο τυρι κρεμα φετα

Κάνατε αυτή τη συνταγή;

Ανεβάστε την στο Instagram με το hashtag #my_dina_nikolaou και κάντε μας περήφανους με τις δημιουργίες σας!

Ανεβάστε την στο Pinterest κάνοντας mention @dina_nikolaou και κάντε μας περήφανους με τις δημιουργίες σας!

pinit
author-sign

Δείτε επίσης...

1 Comment

  1. Excellent!

Απάντηση