προορισμός…γεύση!

Κοτόπιτα με γραβιέρα και σέλερι

Κοτόπιτα με γραβιέρα και σέλερι

5 from 1 vote
0 Add to Favorites
Prep Time 1 hr Cook Time 45 mins Total Time 1 hr 45 mins Servings: 6

Υλικά

Για την πίτα

Για τη γέμιση

Εκτέλεση

Video
Off On

Για τη γέμιση

  1. Σε μια κατσαρόλα ρίχνω τα 1.600 ml νερό και προσθέτω τα φιλέτα του κοτόπουλου, ολόκληρα, λίγο πιπέρι και το φύλλο δάφνης. Τα βράζω σε μέτρια φωτιά για 30 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν λίγο. Τα βγάζω από την κατσαρόλα, σουρώνω το ζωμό και τον διατηρώ κατά μέρος. Μόλις τα φιλέτα κρυώσουν αρκετά και μπορώ να τα πιάσω, τα κομματιάζω με τα χέρια μου σε μικρά κομμάτια.

  2. Σε μια μέτρια κατσαρόλα ζεσταίνω το ελαιόλαδο σε χαμηλή φωτιά, ρίχνω το αλεύρι και ανακατεύω με το σύρμα για 3 – 4 λεπτά, μέχρι να καβουρδιστεί το αλεύρι και να πάρει ανοιχτό καστανό χρώμα. Προσθέτω σε δόσεις 2 φλιτζάνια (400 ml) από το ζωμό που έβρασαν τα φιλέτα του κοτόπουλου, ανακατεύοντας διαρκώς με το σύρμα, μέχρι το μείγμα να πήξει.

  3. Αποσύρω την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτω το γιαούρτι, το αυγό, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύω καλά, ώστε να ετοιμάσω μια λεία και ομοιογενή κρέμα, σαν μπεσαμέλ.

  4. Αδειάζω την κρέμα σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέτω το κομματιασμένο κοτόπουλο, τα τριμμένα καρότα, το σέλερι, το μαϊντανό, το κασέρι και λίγο αλατοπίπερο. Ανακατεύω καλά.

Για την πίτα

  1. Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C. Λαδώνω ελαφρώς ένα μέτριο ορθογώνιο ταψί και στρώνω 2 από τα φύλλα, αλειμμένα ένα-ένα με λίγο ελαιόλαδο, φροντίζοντας οι άκρες τους να εξέχουν από τα χείλη του ταψιού. Αδειάζω εκεί το μείγμα της γέμισης και σκεπάζω με τα άλλα 2 φύλλα, λαδωμένα και αυτά. Κόβω τις άκρες των φύλλων που εξέχουν και γυρίζω προ τα μέσα, για να σφραγίσω το γέμιση.

  2. Περιχύνω την επιφάνεια με 1 φλιτζάνι (200 ml) από τον υπόλοιπο ζωμό και πασπαλίζω καλά με σουσάμι. Χαράζω την πίτα σε μεγάλα τετράγωνα κομμάτια και την ψήνω για 45 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδίσει η επιφάνειά της. Τη σερβίρω ζεστή ή χλιαρή.

Keywords: κοτόπιτα με γραβιέρα,σέλερι

User Reviews

5 out of 5
Based on 1 ratings
5 Stars
1
4 Stars
0
3 Stars
0
2 Stars
0
1 Star
0
Rate this recipe

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

  1. sophiemcbeath4

    Supreme