προορισμός…γεύση!

\n

\n

Ρουστίκ, αγγλική πίτα που το αρωματικό κρασί δίνει ένταση και γεύση στα κόκκινα φρούτα…

πλεχτη πιτα με κοκκινα φρουτα

πλεχτη πιτα με κοκκινα φρουτα

5 from 1 vote
0 Add to Favorites
Prep Time 10 λεπ Cook Time 1 ώρα Rest Time 1 λεπ Total Time 1 ώρα 11 λεπτά. Δυσκολία: Για σχετικά έμπειρους Servings: 8 Best Season: Για όλες τις εποχές

Περιγραφή

Ρουστίκ, αγγλική πίτα που το αρωματικό κρασί δίνει ένταση και γεύση στα κόκκινα φρούτα. Με τη μαρινάδα φτιάχνω το καλύτερο σιρόπι για το σερβίρισμα.

Υλικά

Για την σάλτσα

Για τη συνταγή αυτή θα χρειαστούμε:

Οδηγίες

Video
Ανενεργό Ενεργό

Τα βήματα που θα ακολουθήσουμε είναι:

  1. Σε ένα μπολ βάζω τα κόκκινα φρούτα και προσθέτω το κρασί, τον αστεροειδή γλυκάνισο, την κανέλα. Σκεπάζω το μπολ και αφήνω τα φρούτα να μαριναριστούν για 1 ώρα.
    blank
  2. Προθερμαίνω το φούρνο στους 200°C. Boυτυρώνω ελαφρά μια βαθιά φόρμα για τάρτες. Ανοίγω το πρώτο φύλλο σφολιάτας και το στρώνω στη φόρμα φροντίζοντας να εφαρμόσει καλά στα πλαϊνά τοιχώματα. Κόβω όση ζύμη περισσεύει και βάζω τη φόρμα στο ψυγείο μέχρι να την χρησιμοποιήσω.
    blank
  3. Σουρώνω τα κόκκινα φρούτα από τη μαρινάδα τους και κρατάω την μαρινάδα στην άκρη.
    blank
  4. Βάζω τα κόκκινα φρούτα σε ένα καθαρό μπολ και προσθέτω τη ζάχαρη, το κορν φλάουρ, το αλάτι, το χυμό και το ξύσμα λεμονιού. Ανακατεύω καλά.
    blank
  5. Βγάζω τη φόρμα από το ψυγείο, αδειάζω εκεί τα φρούτα και σκορπίζω τους κύβους βουτύρου.
    blank
  6. Ξεδιπλώνω το δεύτερο φύλλο σφολιάτας και με ένα ροδάκι πίτσας κόβω σε στενές λωρίδες πλάτους 1½ -2 εκ. Πλέκω τις λωρίδες ζύμης καλύπτοντας όλη την επιφάνεια της πίτας, πιέζοντας στις άκρες για να κολλήσουν καλά. Αλείφω την πίτα με το χτυπημένο αυγό και ψήνω στο φούρνο για 20 λεπτά στους 200°C. Xαμηλώνω την ένταση του φούρνου στους 180°C και συνεχίζω το ψήσιμο για άλλα 40 λεπτά.
    blank
  7. Για όση ώρα ψήνω την πίτα, σουρώνω τη μαρινάδα και την βάζω σε ένα κατσαρολάκι. Προσθέτω το πετιμέζι και βράζω για 15-20 λεπτά μέχρι να δημιουργηθεί ένα παχύρρευστο σιρόπι.
    blank
  8. Βγάζω την πίτα από το φούρνο και την αφήνω να κρυώσει. Πασπαλίζω με ζάχαρη άχνη, κόβω σε κομμάτια και σερβίρω με το σιρόπι κρασιού.
    blank
Keywords: πλεχτη πιτα κοκκινα φρουτα

User Reviews

5 out of 5
1 Customer Ratings
5 Stars
1
4 Stars
0
3 Stars
0
2 Stars
0
1 Star
0
Add a review

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

  1. sophiemcbeath4

    Terrific

  1. sophiemcbeath4

    Terrific