προορισμός…γεύση!

Μπριζόλα τόμαχοκ με δεντρολίβανο

0 Add to Favorites
Prep Time 6 mins Cook Time 10 mins Total Time 16 mins Δυσκολία: Beginner Servings: 2

Υλικά

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C αερόθερμο. Αλατοπιπερώνω γενναιόδωρα την μπριζόλα και από τις δύο πλευρές.

  2. Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι, βάζω το ελαιόλαδο να ζεσταθεί καλά. Βάζω την μπριζόλα και προσθέτω τις σπασμένες σκελίδες σκόρδο και το 1 κλαδάκι δεντρολίβανο. Την αφήνω να καψαλιστεί καλά για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά.

  3. Προσθέτω το βούτυρο στο τηγάνι και μόλις λιώσει αρχίζω να ρίχνω με ένα κουτάλι το καυτό βούτυρο επάνω στην μπριζόλα.

  4. Μεταφέρω την μπριζόλα σε ένα ταψάκι στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί. Βάζω το δεύτερο κλαδάκι δεντρολίβανο και ψήνω για 10-12 λεπτά.

  5. Βγάζω την μπριζόλα από το φούρνο και την αφήνω να ξεκουραστεί για 5-8 λεπτά. Κόβω σε κομμάτια και σερβίρω με ψημένες πιπεριές στο γκριλ ή στη σχάρα.

Keywords: μπριζόλα, μοσχάρι, Τσικνοπέμπτη, κρέας, τόμαχοκ, tomahawk,
Rate this recipe

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *