Μπριζόλα τόμαχοκ με δεντρολίβανο
Υλικά
Εκτέλεση
-
Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C αερόθερμο. Αλατοπιπερώνω γενναιόδωρα την μπριζόλα και από τις δύο πλευρές.
-
Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι, βάζω το ελαιόλαδο να ζεσταθεί καλά. Βάζω την μπριζόλα και προσθέτω τις σπασμένες σκελίδες σκόρδο και το 1 κλαδάκι δεντρολίβανο. Την αφήνω να καψαλιστεί καλά για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά.
-
Προσθέτω το βούτυρο στο τηγάνι και μόλις λιώσει αρχίζω να ρίχνω με ένα κουτάλι το καυτό βούτυρο επάνω στην μπριζόλα.
-
Μεταφέρω την μπριζόλα σε ένα ταψάκι στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί. Βάζω το δεύτερο κλαδάκι δεντρολίβανο και ψήνω για 10-12 λεπτά.
-
Βγάζω την μπριζόλα από το φούρνο και την αφήνω να ξεκουραστεί για 5-8 λεπτά. Κόβω σε κομμάτια και σερβίρω με ψημένες πιπεριές στο γκριλ ή στη σχάρα.