προορισμός…γεύση!

Ακούγεται περιέργο αλλά σας διαβεβαιώ ότι είναι εξαιρετικό κρύο πιάτο για να συνοδεύσει ένα δροσερό Peleano. Σε ένα επίσημο δείπνο θα κλέψει τις εντυπώσεις σε γεύση και εμφάνιση.

Prep Time 10 min Rest Time 3 hour Total Time 3 hrs 10 mins Servings: 6

Ingredients

Εκτέλεση/Instructions

  1. Πλένω καλά το αγγούρι και το στρίβω με τη φλούδα τους, στο χοντρό του τρίφτη

  2. Το αλατίζω και το αφήνω σε σουρωτήρι μέχρι να το χρειαστώ

  3. Σε ένα μπρίκι ρίχνω το γάλα και το αγάρ αγάρ και ανακατεύω καλά

  4. Βάζω το μπρίκι στη φωτιά και ζεσταίνω ανακατεύοντας μέχρι να λιώσει η ζελατίνη

  5. Αποσύρω από τη φωτιά και το αφήνω για 5 λεπτά

  6. Βάζω τα κράκερς στο μούλτι και τα θρυμματίζω μέχρι να γίνουν σκόνη

  7. Ρίχνω το βούτυρο και ανακατεύω μέχρι να δημιουργηθεί ένα ψιχουλιαστό μείγμα

  8. Στρώνω με μεμβράνη μια φόρμα μακρόστενη για κέικ και ρίχνω τα κράκερς

  9. Πιέζω με ένα κουτάλι για να δημιουργήσω μια σταθερή βάση

  10. Βάζω το γιαούρτι σε ένα μπολ και προσθέτω το αγάρ αγάρ

  11. Προσθέτω τον άνηθο, το ξύσμα λεμονιού, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύω καλά

  12. Αδειάζω το τριμμένο αγγούρι σε μια καθαρή, βαμβακερή πετσέτα και «στίβω» καλά για να φύγουν όλα τα υγρά του

  13. Ανοίγω την πετσέτα και ρίχνω το τριμμένο αγγούρι στο μπολ με το γιαούρτι

  14. Ανακατεύω καλά και αδειάζω το μείγμα στη φόρμα

  15. Ισιώνω καλά με ένα κουτάλι, κλείνω με τη μεμβράνη και βάζω στο ψυγείο για 3 ώρες

  16. Για το σερβίρισμα: Πλένω καλά το αγγουράκι και το κόβω με μαντολίνο σε λεπτές, στρογγυλές φετούλες

  17. Ραντίζω τον σολομό με το χυμό λεμονιού

  18. Βγάζω την τερίνα από το ψυγείο και με τη βοήθεια της μεμβράνης την ξεφορμάρω

  19. Την μεταφέρω σε μια μακρόστενη πιατέλα και στολίζω ολόγυρα με τις φέτες αγγουριού

  20. Απλώνω τον καπνιστό σολομό και σκορπίζω λίγα κλαδάκια άνηθο και λίγα φραγκοστάφυλα

  21. Σερβίρω την τερίνα κομμένη σε λεπτές φέτες

author-sign

Δείτε επίσης...