προορισμός…γεύση!

Prep Time 15 min Cook Time 40 min Total Time 55 mins Servings: 6

Υλικά

Για την επικάλυψη

Εκτέλεση

Video
Off On

  1. Προθερμαίνω το φούρνο στους 190°C με αέρα.
    Βάζω τις μπανάνες, τους χουρμάδες, το γιαούρτι, το γάλα, τα αυγά και τη βανίλια και το τζίντζερ στο μούλτι και τα πολτοποιώ μέχρι να γίνουν κρέμα.

  2. Σε ένα μπολ ανακατεύω το αλεύρι, την πούδρα αμυγδάλου, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα, και το μείγμα μπαχαρικών. Ρίχνω τα αποξηραμένα φρούτα και τους ξηρούς καρπούς και ανακατεύω να σκορπίσουν. Προσθέτω το μείγμα της μπανάνας και ανακατεύω μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά. Αδειάζω το μείγμα σε μια μακρόστενη, βουτυρωμένη φόρμα και ψήνω στο φούρνο για 40 λεπτά. Δοκιμάζω με ένα σουβλί και αν είναι στεγνό το κέικ, αποσύρω από το φούρνο.

Για την επικάλυψη

  1. Κοσκινίζω την άχνη σε ένα μπολ και προσθέτω το τυρί κρέμα. Ανακατεύω με το σύρμα προσθέτοντας σταδιακά χυμό πορτοκάλι, μέχρι να δημιουργηθεί μια απαλή πάστα (όχι ρευστή). Αλείφω το κρύο κέικ και διακοσμώ με σπόρους ροδιού.

Did you make this recipe?

Recipe Card powered by Delicious Recipes

Δείτε επίσης...