προορισμός…γεύση!

Prep Time 10 λεπ Cook Time 20 λεπ Total Time 30 λεπτά. Servings: 10

Υλικά

Για την βουτυρόκρεμα

Για την διακόσμηση

Εκτέλεση

Video
Ανενεργό Ενεργό

Για τα μάφινς

  1. Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C με αέρα. Βουτυρώνω καλά μια μαφινιέρα και τοποθετώ από μια χάρτινη θηκούλα.

  2. Βάζω στον κάδο της κουζινομηχανής το βούτυρο και τις ζάχαρες και χτυπάω με το σύρμα μέχρι να ασπρίσει και να αφρατέψει. Προσθέτω το αυγό, τη βανίλια, το αλάτι, τη σόδα και το κακάο και συνεχίζω το χτύπημα σε δυνατή ταχύτητα. Προσθέτω την κρέμα γάλακτος, το γάλα και το λικέρ καφέ και μόλις ενσωματωθούν στο μείγμα, χαμηλώνω την ταχύτητα και προσθέτω το αλεύρι. Χτυπάω για 1-2 λεπτά και σταματάω το μίξερ.

  3. Μοιράζω το μείγμα στις θηκούλες γεμίζοντάς τες κατά τα 2/3 του ύψους. Ψήνω τα μάφινς για 18-20 λεπτά. Αποσύρω από το φούρνο, τα αφήνω να σταθούν για 10 λεπτά και τα ξεφορμάρω σε σχάρα να κρυώσουν εντελώς.

Για την κρέμα

  1. Βάζω το τυρί κρέμα και το βούτυρο σε ένα μπολ και χτυπάω με το σύρμα μέχρι να ενωθούν και να αφρατέψουν. Προσθέτω την καστανή ζάχαρη, τη βανίλια και το λικέρ καφέ και συνεχίζω το χτύπημα για 2 λεπτά. Τέλος, προσθέτω σταδιακά την άχνη ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να δημιουργηθεί μια αφράτη βουτυρόκρεμα.

  2. Μεταφέρω την κρέμα σε σακούλα ζαχαροπλαστικής με δαντελωτή μύτη και φτιάχνω όμορφες κορυφούλες στα μάφινς. Στολίζω με χρωματιστή τρούφα και μικρά μπισκότα με τζίντζερ.

Keywords: muffins σοκολάτας με κρέμα,αρώματα καφέ

Κάνατε αυτή τη συνταγή;

Ανεβάστε την στο Instagram με το hashtag #my_dina_nikolaou και κάντε μας περήφανους με τις δημιουργίες σας!

Ανεβάστε την στο Pinterest κάνοντας mention @dina_nikolaou και κάντε μας περήφανους με τις δημιουργίες σας!

pinit
author-sign

Δείτε επίσης...

1 Comment

Απάντηση