Πρωτότυπο γλυκό που θα ενθουσιάσει τους καλεσμένους των γιορτών. Η δυνατή γεύση του μαύρου τσαγιού και η δροσερή, τυράτη κρέμα είναι ότι χρειάζεται για να τελειώσετε ένα μεγάλο γιορτινό δείπνο.

σαρλοτ με μαυρο τσαϊ και σαλτσα καραμελας
Περιγραφή
Πρωτότυπο γλυκό που θα ενθουσιάσει τους καλεσμένους των γιορτών. Η δυνατή γεύση του μαύρου τσαγιού και η δροσερή, τυράτη κρέμα είναι ότι χρειάζεται για να τελειώσετε ένα μεγάλο γιορτινό δείπνο.
Υλικά
Για την σαρλότ
Για το σιρόπι
Για την σάλτσα καραμέλας
Για τη συνταγή αυτή θα χρειαστούμε:
Instructions
Για την σάλτσα καραμέλας:
-
Βάζω σε ένα αντικολλητικό τηγάνι τη ζάχαρη, την γλυκόζη και το νερό. Ανακατεύω και βάζω το τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Αφήνω τη ζάχαρη να λιώσει και να γίνει καραμέλα χωρίς να ανακατέψω καθόλου. Απλά ανακινώ 1-2 φορές το τηγάνι. Μόλις δω ότι έχει πάρει σκούρο καστανό χρώμα αποσύρω από τη φωτιά.
-
Ρίχνω με μεγάλη προσοχή την κρέμα γάλακτος και ανακατεύω καλά με το σύρμα μέχρι να ενσωματωθεί. Επαναφέρω το τηγάνι σε χαμηλή φωτιά και προσθέτω το βούτυρο και τη βανίλια. Ανακατεύω μέχρι να λιώσει το βούτυρο και να ενσωματωθεί στο μείγμα. Αποσύρω από τη φωτιά και αφήνω τη σάλτσα να κρυώσει.
Για το σιρόπι:
-
Βάζω το νερό, τη ζάχαρη και το μαύρο τσάι σε ένα κατσαρολάκι και τα ζεσταίνω σε μέτρια φωτιά. Μόλις πάρουν βράση, αποσύρω από τη φωτιά και αφήνω το σιρόπι να κρυώσει εντελώς.
Για την κρέμα τσάι:
-
Βάζω σε ένα κατσαρολάκι την κρέμα γάλακτος και την ζεσταίνω σε χαμηλή φωτιά χωρίς να την αφήσω να βράσει. Αποσύρω από τη φωτιά και ρίχνω εκεί τα δύο φακελάκια μαύρο τσάι. Αφήνω την κρέμα στην άκρη μέχρι να κρυώσει εντελώς και να αρωματιστεί καλά.
-
Σε ένα μπολ, χτυπάω με το σύρμα το μασκαρπόνε και το τυρί κρέμα μέχρι να ενσωματωθούν τα δύο υλικά και να δημιουργηθεί μια ωραία κρέμα.
-
Πετάω τα φακελάκια τσαγιού από την κρέμα γάλακτος και την χτυπάω στο μίξερ σε σαντιγί. Προσθέτω τη αρωματισμένη σαντιγί στο μίγμα με τα τυριά και ανακατεύω απαλά με μια μαρίζ.
Συναρμολόγηση:
-
Στρώνω μια φόρμα για σαρλότ 18 εκ. με μεμβράνη φροντίζοντας να εξέχει αρκετά από τα τοιχώματα. Μουσκεύω ένα ένα τα σαβαγιάρ στο κρύο σιρόπι, μόλις για 1 δευτερόλεπτο και τα στερεώνω όρθια στα τοιχώματα της φόρμας με το στρογγυλό μέρος προς τα τοιχώματα. Σπάω 2 μπισκότα, τα μουσκεύω και αυτά στο σιρόπι και τα στρώνω στον πάτο της φόρμας. Γεμίζω τη με κρέμα τσαγιού και τελειώνω με λίγα μουσκεμένα μπισκότα σαβαγιάρ.
-
Σκεπάζω καλά την επιφάνεια με τη μεμβράνη που εξέχει από τη φόρμα και βάζω το γλυκό στο ψυγείο για 3 ώρες.
Σερβίρισμα:
-
Με τη βοήθεια της μεμβράνης ξεφορμάρω τη σαρλότ σε μια ωραία πιατέλα. Περιχύνω με τη σάλτσα καραμέλας και σερβίρω.
Serving Size 1
Servings 6
- Amount Per Serving
- Calories 200
- Calories from Fat 1
- % Daily Value *
- Total Fat 1g2%
- Saturated Fat 1g5%
- Trans Fat 1g
- Cholesterol 1mg1%
- Sodium 1mg1%
- Potassium 1mg1%
- Total Carbohydrate 1g1%
- Dietary Fiber 1g4%
- Sugars 1g
- Protein 1g2%
- Vitamin A 1%
- Vitamin C 1%
- Calcium 1%
- Iron 1%
- Vitamin D 1%
- Vitamin E 1%
- Vitamin K 1%
- Thiamin 1%
- Riboflavin 1%
- Niacin 1%
- Vitamin B6 1%
- Folate 1%
- Vitamin B12 1%
- Biotin 1%
- Pantothenic Acid 1%
- Phosphorus 1%
- Iodine 1%
- Magnesium %
- Zinc %
- Selenium 1%
- Copper 1%
- Manganese 1%
- Chromium 1%
- Molybdenum 1%
- Chloride 1%
* Percent Daily Values are based on a 2,000 calorie diet. Your daily value may be higher or lower depending on your calorie needs / Οι εκατοστιαίες ημερήσιες τιμές βασίζονται σε μια δίαιτα 2.000 θερμίδων. Η ημερήσια αξία σας μπορεί να είναι υψηλότερη ή χαμηλότερη ανάλογα με τις ανάγκες σας σε θερμίδες.
Yummy