Πρωτότυπο γλυκό που θα ενθουσιάσει τους καλεσμένους των γιορτών. Η δυνατή γεύση του μαύρου τσαγιού και η δροσερή, τυράτη κρέμα είναι ότι χρειάζεται για να τελειώσετε ένα μεγάλο γιορτινό δείπνο.

ΣΑΡΛΟΤ ΜΕ ΜΑΥΡΟ ΤΣΑΪ ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΑ ΚΑΡΑΜΕΛΑΣ
Ingredients
Εκτέλεση/Instructions
-
Για την σάλτσα καραμέλας: Βάζω σε ένα αντικολλητικό τηγάνι τη ζάχαρη, την γλυκόζη και το νερό
-
Ανακατεύω και βάζω το τηγάνι σε μέτρια φωτιά
-
Αφήνω τη ζάχαρη να λιώσει και να γίνει καραμέλα χωρίς να ανακατέψω καθόλου
-
Απλά ανακινώ 1-2 φορές το τηγάνι
-
Μόλις δω ότι έχει πάρει σκούρο καστανό χρώμα αποσύρω από τη φωτιά
-
Ρίχνω με μεγάλη προσοχή την κρέμα γάλακτος και ανακατεύω καλά με το σύρμα μέχρι να ενσωματωθεί
-
Επαναφέρω το τηγάνι σε χαμηλή φωτιά και προσθέτω το βούτυρο και τη βανίλια
-
Ανακατεύω μέχρι να λιώσει το βούτυρο και να ενσωματωθεί στο μείγμα
-
Αποσύρω από τη φωτιά και αφήνω τη σάλτσα να κρυώσει
-
Για το σιρόπι: Βάζω το νερό, τη ζάχαρη και το μαύρο τσάι σε ένα κατσαρολάκι και τα ζεσταίνω σε μέτρια φωτιά
-
Μόλις πάρουν βράση, αποσύρω από τη φωτιά και αφήνω το σιρόπι να κρυώσει εντελώς
-
Για την κρέμα τσάι: Βάζω σε ένα κατσαρολάκι την κρέμα γάλακτος και την ζεσταίνω σε χαμηλή φωτιά χωρίς να την αφήσω να βράσει
-
Αποσύρω από τη φωτιά και ρίχνω εκεί τα δύο φακελάκια μαύρο τσάι
-
Αφήνω την κρέμα στην άκρη μέχρι να κρυώσει εντελώς και να αρωματιστεί καλά
-
Σε ένα μπολ, χτυπάω με το σύρμα το μασκαρπόνε και το τυρί κρέμα μέχρι να ενσωματωθούν τα δύο υλικά και να δημιουργηθεί μια ωραία κρέμα
-
Πετάω τα φακελάκια τσαγιού από την κρέμα γάλακτος και την χτυπάω στο μίξερ σε σαντιγί
-
Προσθέτω τη αρωματισμένη σαντιγί στο μίγμα με τα τυριά και ανακατεύω απαλά με μια μαρίζ
-
Συναρμολόγηση: Στρώνω μια φόρμα για σαρλότ 18 εκ
-
με μεμβράνη φροντίζοντας να εξέχει αρκετά από τα τοιχώματα
-
Μουσκεύω ένα ένα τα σαβαγιάρ στο κρύο σιρόπι, μόλις για 1 δευτερόλεπτο και τα στερεώνω όρθια στα τοιχώματα της φόρμας με το στρογγυλό μέρος προς τα τοιχώματα
-
Σπάω 2 μπισκότα, τα μουσκεύω και αυτά στο σιρόπι και τα στρώνω στον πάτο της φόρμας
-
Γεμίζω τη με κρέμα τσαγιού και τελειώνω με λίγα μουσκεμένα μπισκότα σαβαγιάρ
-
Σκεπάζω καλά την επιφάνεια με τη μεμβράνη που εξέχει από τη φόρμα και βάζω το γλυκό στο ψυγείο για 3 ώρες
-
Σερβίρισμα: Με τη βοήθεια της μεμβράνης ξεφορμάρω τη σαρλότ σε μια ωραία πιατέλα
-
Περιχύνω με τη σάλτσα καραμέλας και σερβίρω