προορισμός…γεύση!

Prep Time 30 λεπ Cook Time 10 λεπ Rest Time 4 ώρα Total Time 4 ώρες 40 λεπτά. Servings: 15

Υλικά

Για το γλάσο και τη διακόσμηση

Εκτέλεση

Video
Ανενεργό Ενεργό

  1. Σε ένα μεγάλο μπολ κοσκινίζω το αλεύρι, το τζίντζερ, την κανέλα, τη σόδα, το μοσχοκάρυδο και το αλάτι.

  2. Βάζω στον κάδο του μίξερ το βούτυρο και τη ζάχαρη και χτυπάω με το σύρμα μέχρι να δημιουργηθεί μια αφράτη κρέμα. Προσθέτω την μελάσα, το αυγό και τη βανίλια και συνεχίζω το χτύπημα μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά. Τέλος, προσθέτω τα στεγνά υλικά και ζυμώνω με τα χέρια μου μέχρι να ενωθούν σε μια απαλή ζύμη. Τυλίγω τη ζύμη σε μεμβράνη και την βάζω στο ψυγείο τουλάχιστον 4 ώρες (το καλύτερο να το αφήσετε για 1 νύχτα στο ψυγείο). Είναι πολύ σημαντικό να παγώσει η ζύμη γιατί λιώνει πολύ εύκολα και δεν θα μπορέσετε να «κόψετε» τα μπισκότα.

  3. Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C στις αντιστάσεις. Τοποθετώ τη ζύμη ανάμεσα σε δύο φύλλα αντικολλητικό χαρτί και ανοίγω σε λεπτό φύλλο, πάχους 0,5 εκ. Χρησιμοποιώ χριστουγεννιάτικα κουπάτ και κόβω τα μπισκότα. Αφαιρώ τη ζύμη που περισσεύει και μεταφέρω τα μπισκότα μαζί με το αντικολλητικό χαρτί σε μια λαμαρίνα του φούρνου. Ψήνω τα μπισκότα για 10 λεπτά. Αποσύρω από το φούρνο και τα μεταφέρω σε σχάρα να κρυώσουν καλά.

Για την διακόσμηση

  1. Βάζω στον κάδο του μίξερ την άχνη, το ασπράδι αυγού, τη βανίλια και το κρεμόριο και χτυπάω με το σύρμα προσθέτοντας σταδιακά και σε μικρές δόσεις το χυμό λεμονιού μέχρι να δημιουργηθεί ένα γλάσο όχι πολύ ρευστό. Η ποσότητα χυμού που θα προσθέσω εξαρτάται από την υγρασία που υπάρχει. Πρέπει να γίνει «στέκεται» επάνω στα μπισκότα και να μην τρέχει.

  2. Βάζω το γλάσο σε σακούλα ζαχαροπλαστικής με ψιλή μυτούλα και διακοσμώ τα μπισκότα. Πασπαλίζω με λίγη τρούφα ή ινδοκάρυδο.

Keywords: μπισκότα χριστουγεννιάτικα με τζίντζερ,μπαχαρικά

Κάνατε αυτή τη συνταγή;

Ανεβάστε την στο Instagram με το hashtag #my_dina_nikolaou και κάντε μας περήφανους με τις δημιουργίες σας!

Ανεβάστε την στο Pinterest κάνοντας mention @dina_nikolaou και κάντε μας περήφανους με τις δημιουργίες σας!

pinit
author-sign

Δείτε επίσης...

1 Comment

  1. Tastes great!

Απάντηση