προορισμός…γεύση!

Τα κλασσικά, αγαπημένα χριστουγεννιάτικα μπισκότα με τζίντζερ αλλά με αλεύρι ολικής άλεσης. Σας προτείνω να κάνετε την διπλή δόση, γιατί η πρώτη είναι σίγουρο ότι θα «φύγει» αμέσως μόλις ψηθεί.

Prep Time 30 min Cook Time 10 min Rest Time 4 hour Total Time 4 hrs 40 mins Servings: 15

Ingredients

Εκτέλεση/Instructions

  1. Σε ένα μεγάλο μπολ κοσκινίζω το αλεύρι, το τζίντζερ, την κανέλα, τη σόδα, το μοσχοκάρυδο και το αλάτι

  2. Βάζω στον κάδο του μίξερ το βούτυρο και τη ζάχαρη και χτυπάω με το σύρμα μέχρι να δημιουργηθεί μια αφράτη κρέμα

  3. Προσθέτω την μελάσα, το αυγό και τη βανίλια και συνεχίζω το χτύπημα μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά

  4. Τέλος, προσθέτω τα στεγνά υλικά και ζυμώνω με τα χέρια μου μέχρι να ενωθούν σε μια απαλή ζύμη

  5. Τυλίγω τη ζύμη σε μεμβράνη και την βάζω στο ψυγείο τουλάχιστον 4 ώρες (το καλύτερο να το αφήσετε για 1 νύχτα στο ψυγείο)

  6. Είναι πολύ σημαντικό να παγώσει η ζύμη γιατί λιώνει πολύ εύκολα και δεν θα μπορέσετε να «κόψετε» τα μπισκότα

  7. Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C στις αντιστάσεις

  8. Τοποθετώ τη ζύμη ανάμεσα σε δύο φύλλα αντικολλητικό χαρτί και ανοίγω σε λεπτό φύλλο, πάχους 0,5 εκ

  9. Χρησιμοποιώ χριστουγεννιάτικα κουπάτ και κόβω τα μπισκότα

  10. Αφαιρώ τη ζύμη που περισσεύει και μεταφέρω τα μπισκότα μαζί με το αντικολλητικό χαρτί σε μια λαμαρίνα του φούρνου

  11. Ψήνω τα μπισκότα για 10 λεπτά

  12. Αποσύρω από το φούρνο και τα μεταφέρω σε σχάρα να κρυώσουν καλά

  13. Για την διακόσμηση: Βάζω στον κάδο του μίξερ την άχνη, το ασπράδι αυγού, τη βανίλια και το κρεμόριο και χτυπάω με το σύρμα προσθέτοντας σταδιακά και σε μικρές δόσεις το χυμό λεμονιού μέχρι να δημιουργηθεί ένα γλάσο όχι πολύ ρευστό

  14. Η ποσότητα χυμού που θα προσθέσω εξαρτάται από την υγρασία που υπάρχει

  15. Πρέπει να γίνει «στέκεται» επάνω στα μπισκότα και να μην τρέχει

  16. Βάζω το γλάσο σε σακούλα ζαχαροπλαστικής με ψιλή μυτούλα και διακοσμώ τα μπισκότα

  17. Πασπαλίζω με λίγη τρούφα ή ινδοκάρυδο

Did you make this recipe?

Recipe Card powered by Delicious Recipes

Δείτε επίσης...