προορισμός…γεύση!

DR. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΗΣ: Πάντα θα υπάρχουν μέρες όπου ένα εύκολο και γρήγορο φαγητό θα λύνει τα χέρια στη νοικοκυρά και το μεσημεριανό της μαγείρεμα. Για να μην καταφεύγουν όμως σε πρόχειρες θερμιδογόνες λύσεις, η αγαπημένη Ντίνα Νικολάου μας προτείνει μια συνταγή με αξεπέραστη γεύση και υψηλή διατροφική αξία το «Φρέσκο φιλέτο λαβράκι με μουστάρδα, κάππαρη και μυρωδικά».

pinit
0 Add to Favorites

Φιλέτο λαβράκι με μουστάρδα, κάπαρη και μυρωδικά

Prep Time 10 min Cook Time 7 min Rest Time 30 min Total Time 47 mins Servings: 4

Ingredients

Εκτέλεση/Instructions

  1. Στεγνώνω καλά τα φιλέτα του ψαριού, τα χαράζω επιφανειακά από την πλευρά του δέρματος και αλατοπιπερώνω

  2. Βάζω το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι, σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά

  3. Τοποθετώ τα φιλέτα με το δέρμα προς τα κάτω και πιέζω με μια σπάτουλα για λίγα δευτερόλεπτα

  4. Χαμηλώνω τη φωτιά και σοτάρω για 1-2 λεπτά μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα και η πέτσα να γίνει τραγανή

  5. Γυρίζω τα φιλέτα και από την άλλη πλευρά και συνεχίζω το ψήσιμο για 1-2 λεπτά ακόμη προσέχοντας να μην παραψηθούν και στεγνώσουν

  6. Βγάζω τα φιλέτα σε ένα πιάτο και τα διατηρώ ζεστά

  7. Καθαρίζω το τηγάνι με χαρτί κουζίνα και το επαναφέρω στη φωτιά

  8. Ρίχνω το ελαιόλαδο, το βούτυρο και το αλεύρι και ανακατεύω με το σύρμα μέχρι να λιώσει το βούτυρο και να καβουρδιστεί ελαφρά το αλεύρι

  9. Προσθέτω το κρασί, τη μουστάρδα, την κάππαρη, ελάχιστο αλάτι (η κάππαρη είναι αρκετά αλμυρή) και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

  10. Ανακατεύω μέχρι να δέσει η σάλτσα και επαναφέρω τα φιλέτα (με το δέρμα προς τα πάνω)

  11. Βράζω για 1 λεπτό και αποσύρω από τη φωτιά

  12. Προσθέτω τον άνηθο και τον μάραθο και σερβίρω αμέσως με τις φέτες λεμονιού και χόρτα αχνιστά

author-sign

Δείτε επίσης...