Λουκουμάδες με μέλι και κανέλα
Υλικά
Εκτέλεση
-
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύω το νερό, το γάλα, τη ζάχαρη, το ελαιόλαδο και τη μαγιά. Αφήνω το μείγμα να σταθεί για 15 λεπτά. Ρίχνω το αλεύρι και το αλάτι και ανακατεύω με το σύρμα μέχρι να δημιουργηθεί ένας παχύρρευστος χυλός.
-
Σκεπάζω το μείγμα με μια πετσέτα και το αφήνω σε ζεστό μέχρι μέχρι να διπλασιαστεί και να γεμίσει η επιφάνεια με μικρές φουσκαλίτσες.
-
Βάζω αρκετό ελαιόλαδο σε μια βαθιά κατσαρόλα να ζεσταθεί σε μέτρια φωτιά. Παίρνω μικρές δόσεις ζύμης και τηγανίζω για 3-4 λεπτά μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανά τα λουκουμαδάκια.
-
Τα μεταφέρω σε ένα μπολ με χαρτί κουζίνας να στραγγίξουν. Σερβίρω ραντίζω με μπόλικο μέλι, κανέλα, σουσάμι και τριμμένο καρύδι.