destination taste!

Μουσταλευριά με πετιμέζι & σοκολάτα

Μουσταλευριά με πετιμέζι & σοκολάτα
proetoimasia magirema servirisma anamoni video button
 5΄ 30΄ 6 μερίδες

 

Ένα τραπέζι Ελλάδα στην Θεσσαλονίκη!
Υλικά Εκτέλεση
  • 250 γρ. πετιμέζι
  • 1.200 ml νερό
  • 160 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 100 γρ. σταγόνες σοκολάτας
  • 2 κουτ. σούπας βούτυρο 

Για τη διακόσμηση

  • Τρίμματα λευκής σοκολάτας
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζω το πετιμέζι και το νερό και ανακατεύω καλά με μια ξύλινη κουτάλα. Μοιράζω το μείγμα στη μέση, σε δυο διαφορετικά μπολ. Στο ένα προσθέτω το αλεύρι και ανακατεύω καλά με το σύρμα μέχρι να διαλυθούν τυχόν σβώλοι. Αδειάζω τα δυο μείγματα μαζί σε μια μεγάλη κατσαρόλα και τα ανακατεύω καλά με το σύρμα. Βάζω την κατσαρόλα στο μάτι της κουζίνας και ζεσταίνω σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά, μέχρι το μείγμα να πάρει μια βράση, ανακατεύοντας πολύ συχνά με το σύρμα. Σιγοβράζω στην ίδια θερμοκρασία για περίπου 30 λεπτά ή μέχρι να πήξει και να γίνει ένας πυκνός χυλός.
Αποσύρω από τη φωτιά προσθέτω τη σοκολάτα και τη μαργαρίνη και ανακατεύω μέχρι να λιώσει και να ενωθεί με το μίγμα. Αδειάζω σε 6 μέτρια μπολάκια και το αφήνω να κρυώσει καλά σε θερμοκρασία δωματίου και σερβίρω, πασπαλίζοντας κάθε μερίδα με λευκή σοκολάτα τριμμένη ή κομμένη σε φλούδες.
 


Dina’s Daily Recipes«Δεματάκια» με λαχανικά, φιρίκι και μπλε τυρί

Dina’s Daily RecipesΚέικ αλμυρό με ανάμεικτα λαχανικά, τυριά και βασιλικό