Ένα τραπέζι Ελλάδα στην Κεφαλονιά!
Χοιρινός γύρος με σκορδοπίπερο στο φούρνο
Για τον πεντανόστιμο αυτό γύρο θα χρειαστούμε
Για το γύρο
Για τη σάλτσα
Εκτέλεση
-
Βάζω σε ένα μούλτι τα κρεμμύδια και το ελαιόλαδο και τα πολτοποιώ μέχρι να γίνουν κρέμα.
-
Μεταφέρω το μίγμα σε ένα βαθύ σκεύος και προσθέτω και τα υπόλοιπα υλικά της σάλτσας.
-
Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C
-
Στρώνω σε επιφάνεια κοπής ένα αντικολλητικό χαρτί.
-
Πάνω σε αυτό απλώνω τις λεπτές φέτες χοιρινού (μπούτι και πανσέτα) και τις αλείφω με τη σάλτσα.
-
Βάζω τη μια φέτα πάνω στην άλλη και τυλίγω σε ρολό με τη βοήθεια του χαρτιού.
-
Δένω σφιχτά το ρολό με σπάγγο μαγειρικής.
-
Βάζω το ρολό στο φούρνο και ψήνω για 1½ ώρα.
-
Όταν το ρολό είναι έτοιμο το αποσύρω από το φούρνο, το ξετυλίγω από το χαρτί και το κόβω με ηλεκτρικό μαχαίρι ή με ένα μεγάλο κοφτερό μαχαίρι σε λεπτές λωρίδες.
User Reviews
Wow, this amazing!