προορισμός…γεύση!

Ένα τραπέζι Ελλάδα στην Κεφαλονιά!

γύρος χοιρινός στο φούρνο

Χοιρινός γύρος με σκορδοπίπερο στο φούρνο

4 from 1 vote
0 Add to Favorites
Prep Time 20 mins Cook Time 90 mins Rest Time 1 min Total Time 1 hr 51 mins Δυσκολία: Intermediate Servings: 6 Best Season: Suitable throughout the year

Για τον πεντανόστιμο αυτό γύρο θα χρειαστούμε

Για το γύρο

Για τη σάλτσα

Εκτέλεση

Video
Off On
  1. Βάζω σε ένα μούλτι τα κρεμμύδια και το ελαιόλαδο και τα πολτοποιώ μέχρι να γίνουν κρέμα. 

  2. Μεταφέρω το μίγμα σε ένα βαθύ σκεύος και προσθέτω και τα υπόλοιπα υλικά της σάλτσας. 

  3. Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C

  4. Στρώνω σε επιφάνεια κοπής ένα αντικολλητικό χαρτί. 

  5. Πάνω σε αυτό απλώνω τις λεπτές φέτες χοιρινού (μπούτι και πανσέτα) και τις  αλείφω με τη σάλτσα. 

  6. Βάζω τη μια φέτα πάνω στην άλλη και τυλίγω σε ρολό με τη βοήθεια του χαρτιού. 

  7. Δένω σφιχτά το ρολό με σπάγγο μαγειρικής.

  8. Βάζω το ρολό στο φούρνο και ψήνω για 1½ ώρα. 

  9. Όταν το ρολό είναι έτοιμο το αποσύρω από το φούρνο, το ξετυλίγω από το χαρτί και το κόβω με ηλεκτρικό μαχαίρι ή με ένα μεγάλο κοφτερό μαχαίρι σε λεπτές λωρίδες.

Keywords: γύρος, σπιτικός, στο φούρνο, χοιρινός

User Reviews

4 out of 5
Based on 1 ratings
5 Stars
0
4 Stars
1
3 Stars
0
2 Stars
0
1 Star
0
Rate this recipe

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

  1. Alexandra

    Wow, this amazing!