προορισμός…γεύση!

Γρήγορη και εύκολη τάρτα με τη γλύκα της λευκής σοκολάτας και τη φρεσκάδα των φρούτων.

τάρτα λευκής σοκολάτας με σμέουρα

τάρτα λευκής σοκολάτας με σμέουρα

5 from 1 vote
1 Add to Favorites
Prep Time 15 mins Cook Time 20 mins Rest Time 1 min Total Time 36 mins Δυσκολία: Beginner Servings: 4 Best Season: Suitable throughout the year

Περιγραφή

Γρήγορη και εύκολη τάρτα με τη γλύκα της λευκής σοκολάτας και τη φρεσκάδα των φρούτων.

Υλικά

Για τη συνταγή αυτή θα χρειαστούμε:

Instructions

Video
Off On

Τα βήματα που θα ακολουθήσουμε είναι:

  1. Βουτυρώνω καλά μια μακρόστενη ταρτιέρα 12x30 εκ. με αποσπώμενο πάτο. Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C με αέρα. Bγάζω το φύλλο σφολιάτας και το ανοίγω λίγο με τον πλάστη. Μεταφέρω τη σφολιάτα στην ταρτιέρα και την στρώνω για να καλύψω καλά τη βάση και τα τοιχώματα. Κόβω όση σφολιάτα περισσεύει και καλύπτω τα κενά που υπάρχουν στις άκρες της ταρτιέρας.
  2. Τρυπάω διάσπαρτα με ένα πηρούνι για να μη φουσκώσει, σκεπάζω με ένα αντικολλητικό χαρτί και γεμίζω με φακές ή ρύζι. Ψήνω την άδεια τάρτα για 15-20 λεπτά μέχρι να ροδίσει.
  3. Βάζω σε ένα μπολ με κρύο νερό τη ζελατίνη να μαλακώσει. Σε ένα μπολ βάζω την κρέμα γάλακτος και την λευκή σοκολάτα κομμένη σε μικρά κομμάτια. Εφαρμόζω το μπολ επάνω σε μια κατσαρόλα με νερό που σιγοβράζει (μπεν μαρί) και ανακατεύω μέχρι να λιώσει η σοκολάτα. Στύβω καλά τη ζελατίνη, την ρίχνω στην καυτή κρέμα και ανακατεύω καλά. Αφήνω την κρέμα να κρυώσει καλά.
  4. Αδειάζω την κρέμα στην ψημένη και κρυωμένη τάρτα και στολίζω με τα φρέσκα σμέουρα.
Keywords: τάρτα λευκής σοκολάτας σμέουρα

User Reviews

5 out of 5
Based on 1 ratings
5 Stars
1
4 Stars
0
3 Stars
0
2 Stars
0
1 Star
0
Rate this recipe

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

  1. gargorg

    Mouth-watering