προορισμός…γεύση!

Μια ονειρεμένη τούρτα, με αφράτη βουτυρόκρεμα. Πειραματιστείτε με τις γεύσεις και τα αρώματα. Ταιριάζουν όλα τα εσπεριδοειδή… πορτοκάλι, γκρέιπφρουτ, λεμόνι, κίτρο, μανταρίνι…

Δυσκολία: Intermediate Prep Time 20 min Cook Time 45 min Rest Time 1 min Total Time 1 hr 6 mins Servings: 8 Best Season: Suitable throughout the year

Περιγραφή

Μια ονειρεμένη τούρτα, με αφράτη βουτυρόκρεμα. Πειραματιστείτε με τις γεύσεις και τα αρώματα. Ταιριάζουν όλα τα εσπεριδοειδή… πορτοκάλι, γκρέιπφρουτ, λεμόνι, κίτρο, μανταρίνι…

Υλικά

Για το κέικ

Για το σιρόπι

Για την βουτυρόκρεμα

Για τη συνταγή αυτή θα χρειαστούμε:

Instructions

Video
Off On

Για το κέικ:

  1. Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C. Βουτυρώνω καλά μια φόρμα με αποσπώμενα τοιχώματα διαμέτρου 18 εκ. Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύω το γάλα και το κρεμόριο. Σε ένα μεγάλο μπολ κοσκινίζω μαζί το αλεύρι, το κακάο, τη σόδα και το μπέικιν πάουντερ. Βάζω στον κάδο του μίξερ τα αυγά, τη ζάχαρη, το σπορέλαιο και τη βανίλια και χτυπάω με το σύρμα για 3 λεπτά. Προσθέτω το γάλα με το κρεμόριο και μόλις ενωθούν όλα τα υλικά προσθέτω με ένα κουτάλι, τα στεγνά υλικά. Αδειάζω το μείγμα στη φόρμα και ψήνω στο φούρνο για 45 λεπτά. Δοκιμάζω με ένα μαχαίρι και αν έχει στεγνώσει το κέικ το αποσύρω από το φούρνο. Το αφήνω για 15 λεπτά και το ξεφορμάρω σε σχάρα να κρυώσει εντελώς.

    blank

Για το σιρόπι:

  1. Βάζω σε ένα κατσαρολάκι τη ζάχαρη το νερό και το χυμό λεμονιού και βράζω για 3 λεπτά (από τη στιγμή που θα ξεκινήσει ο βρασμός). Αποσύρω και το αφήνω να κρυώσει.

    blank

Για την βουτυρόκρεμα:

  1. Βάζω το μαλακωμένο βούτυρο στον κάδο του μίξερ και χτυπάω με το σύρμα μέχρι να αφρατέψει και να ασπρίσει. Χαμηλώνω την ένταση του μίξερ και προσθέτω το ξύσμα και σταδιακά την άχνη. Αν δω ότι αφού τελειώσει η άχνη, το μείγμα είναι σφιχτό, προσθέτω 1 κουταλιά γάλα και συνεχίζω το χτύπημα. Μπορεί να μη χρειαστεί η δεύτερη κουταλιά (εξαρτάται από την υγρασία του χώρου).

    blank

Συναρμολόγηση:

  1. Με ένα κοφτερό, πριονωτό μαχαίρι, κόβω το κέικ σε 4 λεπτούς δίσκους. Τοποθετώ τον πρώτο δίσκο σε μια πιατέλα, ραντίζω με λίγο σιρόπι και απλώνω λίγη βουτυρόκρεμα. Συνεχίζω με τον ίδιο τρόπο μέχρι να «στήσω» όλα τα παντεσπάνια. Τελειώνω, καλύπτοντας όλη την τούρτα με όση βουτυρόκρεμα έχει απομείνει. Βάζω την τούρτα στο ψυγείο για 2 ώρες να παγώσει. Στολίζω με λουλούδια ή φρούτα και σερβίρω.

    blank
Διατροφικά Στοιχεία

Serving Size 1

Servings 8


Amount Per Serving
Calories 200
Calories from Fat 1
% Daily Value *
Total Fat 1g2%
Saturated Fat 1g5%
Trans Fat 1g
Cholesterol 1mg1%
Sodium 1mg1%
Potassium 1mg1%
Total Carbohydrate 1g1%
Dietary Fiber 1g4%
Sugars 1g
Protein 1g2%

Vitamin A 1%
Vitamin C 1%
Calcium 1%
Iron 1%
Vitamin D 1%
Vitamin E 1%
Vitamin K 1%
Thiamin 1%
Riboflavin 1%
Niacin 1%
Vitamin B6 1%
Folate 1%
Vitamin B12 1%
Biotin 1%
Pantothenic Acid 1%
Phosphorus 1%
Iodine 1%
Magnesium %
Zinc %
Selenium 1%
Copper 1%
Manganese 1%
Chromium 1%
Molybdenum 1%
Chloride 1%

* Percent Daily Values are based on a 2,000 calorie diet. Your daily value may be higher or lower depending on your calorie needs / Οι εκατοστιαίες ημερήσιες τιμές βασίζονται σε μια δίαιτα 2.000 θερμίδων. Η ημερήσια αξία σας μπορεί να είναι υψηλότερη ή χαμηλότερη ανάλογα με τις ανάγκες σας σε θερμίδες.

Keywords: τούρτα κακάο βουτυρόκρεμα λάιμ

Κάνατε αυτή τη συνταγή;

Ανεβάστε την στο Instagram με το hashtag #my_dina_nikolaou και κάντε μας περήφανους με τις δημιουργίες σας!

Ανεβάστε την στο Pinterest κάνοντας mention @dina_nikolaou και κάντε μας περήφανους με τις δημιουργίες σας!

pinit
author-sign

Δείτε επίσης...

1 Comment

  1. Flavorful

Απάντηση