προορισμός…γεύση!

μηλόπιτα με κρέμα και πετιμέζι

\nΑπό τις πιο εύκολες και γρήγορες μηλόπιτες που είμαι σίγουρη ότι θα λατρέψετε. Το πετιμέζι είναι από τα πιο αγαπημένα μου υλικά και σ’ αυτό το γλυκό δίνει μοναδική γεύση και αρώματα.

Prep Time 15 min Cook Time 40 min Rest Time 30 min Total Time 1 hr 25 mins Servings: 6

Ingredients

Εκτέλεση/Instructions

  1. Για την επιφάνεια: Σε ένα μπολ βάζω τις φέτες μήλου και ραντίζω με το πετιμέζι

  2. Τα αφήνω να μαριναριστούν μέχρι να ετοιμάσω τα υπόλοιπα στοιχεία της μηλόπιτας

  3. Για την κρέμα: Βάζω το γάλα, το αυγό, τη ζάχαρη και το κορν φλάουρ σε ένα κατσαρολάκι, χτυπάω με το σύρμα και βάζω σε μέτρια φωτιά

  4. Ανακατεύω συνεχώς για 6-7 λεπτά μέχρι να πήξει η κρέμα

  5. Αποσύρω από τη φωτιά και αρωματίζω με κανέλα, ξύσμα λεμονιού ή βανίλια

  6. Την αφήνω να κρυώσει και τη μεταφέρω την κρέμα σε σακούλα ζαχαροπλαστικής

  7. Για το κέικ: Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C με αέρα

  8. Σε ένα μπολ χτυπάω με το μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν και να γίνουν σαν κρέμα

  9. Προσθέτω το γάλα και μόλις ενωθεί στα υλικά προσθέτω το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ πασπαλιστά

  10. Ανακατεύω με μια μαρίζ και προσθέτω τα μήλα

  11. Βουτυρώνω καλά ένα τετράγωνο ταψάκι 20x20 εκ

  12. (ή παραλληλόγραμμο 18x24 εκ

  13. ) Αδειάζω το μείγμα του κέικ στο ταψάκι και το απλώνω να καλύψει όλη τη φόρμα

  14. Πάνω από το μείγμα βάζω την κρέμα διακοσμώντας όλη την επιφάνεια με «κορδόνια» κρέμας

  15. Στολίζω με τα φετάκια μήλου και ραντίζω με λίγο από το πετιμέζι

  16. Ψήνω τη μηλόπιτα με κρέμα και πετιμέζι για 35-40 λεπτά

Did you make this recipe?

Recipe Card powered by Delicious Recipes

Δείτε επίσης...