προορισμός…γεύση!

Ψωμί μπριος γιορτινό με καμαμπέρ
0 Add to Favorites
4 από 1 αξιολόγηση

Ψωμί μπριος γιορτινό με καμαμπέρ

Prep Time 30 λεπ Cook Time 20 λεπ Rest Time 2 ώρα Total Time 2 ώρες 50 λεπτά. Servings: 20

Υλικά

Εκτέλεση

Video
Ανενεργό Ενεργό

  1. Σε ένα μπολ ανακατεύω το αλεύρι με το αλάτι. Σε ένα μεγαλύτερο μπολ ανακατεύω το γάλα, τη ζάχαρη και τη μαγιά μέχρι να διαλυθούν. Προσθέτω τα αυγά και χτυπάω καλά με το σύρμα. Μεταφέρω το αλεύρι στο μεγάλο μπολ και ζυμώνω για 8-10 λεπτά μέχρι να δημιουργηθεί μια ζύμη, απαλή και ελαστική.

  2. Σκεπάζω το μπολ με μεμβράνη και αφήνω τη ζύμη για 15 λεπτά να ξεκουραστεί. Μεταφέρω τη ζύμη και πάλι στον πάγκο της κουζίνας και ενσωματώνω σε μικρές δόσεις το βούτυρο, ζυμώνοντας δυνατά για 10 λεπτά περίπου. Σκεπάζω και πάλι τη ζύμη με μεμβράνη και την αφήνω για 15 λεπτά να ξεκουραστεί.

  3. Χωρίζω τη ζύμη σε 25 ίσα κομμάτια. Τα πλάθω σε στρογγυλά μπαλάκια και τα τοποθετώ σε ταψάκι στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί. Σκεπάζω με μεμβράνη και βάζω στο ψυγείο για 20 λεπτά.

  4. Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C με αέρα. Στρώνω τη λαμαρίνα του φούρνο με αντικολλητικό χαρτί και τοποθετώ στο κέντρο το καμαμπέρ μαζί με την ξύλινη θήκη του (χωρίς το καπάκι). Βγάζω τα μπαλάκια από το ψυγείο, τα αλείφω ένα ένα με χτυπημένο αυγό και τα πιέζω ελαφρά σε παπαρουνόσπορο. Τα τοποθετώ γύρω από το τυρί φροντίζοντας ίσα που να ακουμπάει το ένα με το άλλο, γιατί θα φουσκώσουν κατά το ψήσιμο.

  5. Ψήνω στο φούρνο για 16-18 λεπτά μέχρι να ροδίσουν. Μόλις βγάλω το ψωμί, με ένα μαχαίρι αφαιρώ το επάνω μέρος του καμαμπέρ και σερβίρω αμέσως με μαρμελάδα κράνμπερις.

Keywords: ψωμι, μπριος, χριστουγεννιατικο, καμαμπερ, camembert, γιορτινο,,ψωμί μπριος γιορτινό με καμαμπέρ

1 Comment

  1. Wow, this amazing!