προορισμός…γεύση!

Πανεύκολη και πεντανόστιμη τάρτα με αχλάδια και αφράτη αμυγδαλόπαστα που μπορείτε να φτιάξετε και με μήλα κόκκινα ή ξινόμηλα.

Prep Time 20 mins Cook Time 40 mins Rest Time 1 min Total Time 1 hr 1 min Δυσκολία: Beginner Servings: 6 Best Season: Suitable throughout the year

Περιγραφή

Πανεύκολη και πεντανόστιμη τάρτα που μπορείτε να φτιάξετε και με μήλα κόκκινα ή ξινόμηλα.

Υλικά

Για το σιρόπι:

Για την αμυγδαλόπαστα:

Για την επιφάνεια:

Για τη συνταγή αυτή θα χρειαστούμε:

Instructions

Video
Off On

Για τα αχλάδια:

  1. Βάζω σε μια κατσαρόλα τα υλικά για το σιρόπι και βράζω σε μέτρια φωτιά για 3 λεπτά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Πλένω τα αχλάδια χωρίς να αφαιρέσω τι φλούδα τους και τα ρίχνω στην κατσαρόλα με το σιρόπι που βράζει. Τα αφήνω να βράσουν για 3-4 λεπτά. Τα βγάζω με τρυπητή κουτάλα και τα αφήνω να κρυώσουν. Κόβω τα αχλάδια στη μέση, αφαιρώ τους πυρήνες και τα κόβω σε λεπτά φετάκια, χωρίς να χαλάσω το σχήμα του αχλαδιού.

Για την αμυγδαλόπαστα:

  1. Σε ένα μπολ όλα τα υλικά της πάστας και δουλεύω με σπάτουλα ή με σύρμα μέχρι να δημιουργηθεί ένα κρεμώδες μείγμα.

Για την τάρτα:

  1. Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C στις αντιστάσεις. Βουτυρώνω καλά μια ταρτιέρα διαμέτρου 24 εκ. και στρώνω το φύλλο σφολιάτας, προσαρμόζοντάς το στις πτυχώσεις της ταρτιέρας. Αδειάζω την αμυγδαλόπαστα στην ταρτιέρα και την απλώνω με ένα κουτάλι για να καλύψω όλη την επιφάνεια.
  2. Μεταφέρω τα αχλάδια με μια σπάτουλα και τα τοποθετώ στην επιφάνεια της αμυγδαλόπαστας. Αλείφω με το λιωμένο βούτυρο, πασπαλίζω με λίγη ζάχαρη και σκορπίζω το φιλέ αμυγδάλου.
  3. Μεταφέρω την τάρτα στο φούρνο και ψήνω για 20 λεπτά στις αντιστάσεις. Αλλάζω τη ρύθμιση του φούρνο σε αερόθερμο και συνεχίζω το ψήσιμο για 20 λεπτά ακόμη.
Keywords: τάρτα αχλάδια

User Reviews

5 out of 5
Based on 1 ratings
5 Stars
1
4 Stars
0
3 Stars
0
2 Stars
0
1 Star
0
Rate this recipe

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

  1. gargorg

    Flavorful