προορισμός…γεύση!

Πανεύκολη και πεντανόστιμη τάρτα με αχλάδια και αφράτη αμυγδαλόπαστα που μπορείτε να φτιάξετε και με μήλα κόκκινα ή ξινόμηλα.

Δυσκολία: Για αρχάριους Prep Time 20 λεπ Cook Time 40 λεπ Rest Time 1 λεπ Total Time 1 ώρα 1 λεπτό Servings: 6 Best Season: Για όλες τις εποχές

Περιγραφή

Πανεύκολη και πεντανόστιμη τάρτα που μπορείτε να φτιάξετε και με μήλα κόκκινα ή ξινόμηλα.

Υλικά

Για το σιρόπι:

Για την αμυγδαλόπαστα:

Για την επιφάνεια:

Για τη συνταγή αυτή θα χρειαστούμε:

Οδηγίες

Video
Ανενεργό Ενεργό

Για τα αχλάδια:

  1. Βάζω σε μια κατσαρόλα τα υλικά για το σιρόπι και βράζω σε μέτρια φωτιά για 3 λεπτά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Πλένω τα αχλάδια χωρίς να αφαιρέσω τι φλούδα τους και τα ρίχνω στην κατσαρόλα με το σιρόπι που βράζει. Τα αφήνω να βράσουν για 3-4 λεπτά. Τα βγάζω με τρυπητή κουτάλα και τα αφήνω να κρυώσουν. Κόβω τα αχλάδια στη μέση, αφαιρώ τους πυρήνες και τα κόβω σε λεπτά φετάκια, χωρίς να χαλάσω το σχήμα του αχλαδιού.
    blank

Για την αμυγδαλόπαστα:

  1. Σε ένα μπολ όλα τα υλικά της πάστας και δουλεύω με σπάτουλα ή με σύρμα μέχρι να δημιουργηθεί ένα κρεμώδες μείγμα.
    blank

Για την τάρτα:

  1. Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C στις αντιστάσεις. Βουτυρώνω καλά μια ταρτιέρα διαμέτρου 24 εκ. και στρώνω το φύλλο σφολιάτας, προσαρμόζοντάς το στις πτυχώσεις της ταρτιέρας. Αδειάζω την αμυγδαλόπαστα στην ταρτιέρα και την απλώνω με ένα κουτάλι για να καλύψω όλη την επιφάνεια.
    blank
  2. Μεταφέρω τα αχλάδια με μια σπάτουλα και τα τοποθετώ στην επιφάνεια της αμυγδαλόπαστας. Αλείφω με το λιωμένο βούτυρο, πασπαλίζω με λίγη ζάχαρη και σκορπίζω το φιλέ αμυγδάλου.
    blank
  3. Μεταφέρω την τάρτα στο φούρνο και ψήνω για 20 λεπτά στις αντιστάσεις. Αλλάζω τη ρύθμιση του φούρνο σε αερόθερμο και συνεχίζω το ψήσιμο για 20 λεπτά ακόμη.
    blank
Keywords: τάρτα αχλάδια

1 Comment