destination taste!

ΣΟΡΜΠΕ ΦΡΑΟΥΛΑΣ ΜΕ ΓΡΕΝΑΔΙΝΗ

ΣΟΡΜΠΕ ΦΡΑΟΥΛΑΣ ΜΕ ΓΡΕΝΑΔΙΝΗ

ΣΟΡΜΠΕ ΦΡΑΟΥΛΑΣ ΜΕ ΓΡΕΝΑΔΙΝΗ

: 6-8
: 15 min
           
: 3 hr

Μια λιχουδιά με άρωμα και γεύση δροσιάς, κατάλληλο για επιδόρπιο, αλλά και για μια ευχάριστη εναλλαγή ανάμεσα σε διαφορετικά πιάτα, για να καθαρίσει τη γεύση ώστε να δεχτεί απολαυστικά τη συνέχεια.

Υλικά
  • 600 γρ. φράουλες ώριμες και γερές
  • 220 γρ. ζάχαρη άσπρη κρυσταλλική
  • 220 γρ. νερό
  • 1 κουτ. γλυκού χυμό λεμονιού, κατά προτίμηση βιολογικό
  • 1 κουτ. γλυκού μπράντι
  • 1 κουτ. γλυκού γρεναδίνη
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Καθαρίζω τις φράουλες από τα κοτσανάκια και τις πλένω καλά. Τις κόβω σε κομματάκια και τις ραντίζω με το λεμόνι και το μπράντι. Τις λιώνω στο μπλέντερ.
  • Βήμα 2 Σε μια κατσαρόλα βράζω το νερό με τη ζάχαρη ανακατεύοντάς το. Το αφήνω να βράσει για 4΄ λεπτά. Το αφήνω να κρυώσει. Όταν κρυώσει, ανακατεύω τον πολτό της φράουλας με το σιρόπι.
  • Βήμα 3 Προσθέτω τη γρεναδίνη και τα χτυπάω με το μίξερ όλα μαζί. Βάζω το σορμπέ στην παγωτομηχανή να χτυπηθεί και να δέσει, για 35΄ λεπτά. Σας συμβουλεύω να ακολουθήσετε τις οδηγίες χρήσεως της συσκευής.
  • Βήμα 4 Αν δεν υπάρχει παγωτομηχανή, το αφήνω στην κατάψυξη για 40΄ λεπτά, το ξαναχτυπάω με το μίξερ και το αφήνω στην κατάψυξη για 2 ώρες.
  • Βήμα 5 Το σερβίρω βγάζοντάς το σε μπαλίτσες, σε κολονάτο ποτήρι του μαρτίνι, γαρνιρισμένο με φρέσκες φράουλες ή και με φρέσκα φύλλα μέντας.


Dina’s Daily Recipes«Δεματάκια» με λαχανικά, φιρίκι και μπλε τυρί

Dina’s Daily RecipesΚέικ αλμυρό με ανάμεικτα λαχανικά, τυριά και βασιλικό