destination taste!

ΣΟΡΜΠΕ ΣΑΜΠΑΝΙΑΣ ΜΕ ΛΕΜΟΝΙ

ΣΟΡΜΠΕ ΣΑΜΠΑΝΙΑΣ ΜΕ ΛΕΜΟΝΙ

ΣΟΡΜΠΕ ΣΑΜΠΑΝΙΑΣ ΜΕ ΛΕΜΟΝΙ

: 6-8
: 8 min
           
: 4 hr

Ένα φίνο επιδόρπιο που οι λεπτοί συνδυασμοί των υλικών προσφέρουν ικανοποιητικό επίλογο για ιδιαίτερα γεύματα, αλλά και μια τολμηρή πρόταση αντικατάστασης ενός απεριτίφ!

Υλικά
  • 2 φλιτζ. τσαγιού σαμπάνια (μπορείτε να επιλέξετε από τα αφρώδη ελληνικά κρασιά, που είναι θαυμάσια, αλλά πάντα ανοιχτού χρώματος)
  • 1 φλιτζ. τσαγιού χυμό λεμόνι, κατά προτίμηση βιολογικό
  • 1 φλιτζ. τσαγιού χυμό πορτοκάλι, κατά προτίμηση βιολογικό
  • 1½ κουτ. γλυκού ξύσμα λεμονιού, κατά προτίμηση βιολογικό
  • 1½ φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη άσπρη κρυσταλλική
  • 2 κουτ. σούπας μέλι
  • 1 κουτ. γλυκού τζιν
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Σε μια κατσαρόλα βράζω για 1-2 λεπτά τη σαμπάνια, τη ζάχαρη, το μέλι και το ξύσμα. Μόλις κρυώσουν, ανακατεύω τα υλικά με τους χυμούς του λεμονιού, του πορτοκαλιού και το τζιν.
  • Βήμα 2 Τα ανακατεύω ξανά όλα μαζί και τα αφήνω στην κατάψυξη για 3 ώρες. Αν υπάρχει σορμπετιέρα – παγωτομηχανή, μεταφέρω το σορμπέ σ’ αυτή να παγώσει και να πήξει, για 45΄ λεπτά. Σας συμβουλεύω να διαβάσετε προσεχτικά τις οδηγίες χρήσεως της συσκευής. Στη συνέχεια, το τοποθετώ στο ειδικό σκεύος φύλαξης στην κατάψυξη.
  • Βήμα 3 Αν δεν υπάρχει παγωτομηχανή, το αφήνω για 1 ώρα και 30΄λεπτά στην κατάψυξη και μετά το ξαναχτυπώ με το μίξερ. Το ξαναβάζω στην κατάψυξη για 2 ώρες. Στη συνέχεια το ξαναχτυπάω για να γίνει πιο αφράτο. Το αφήνω στην κατάψυξη για 4 ώρες.
  • Βήμα 4 Το σερβίρω σε μεγάλες κουταλιές σε κολονάτο ποτήρι του κοκτέιλ και το γαρνίρω με «κορδέλες» φλούδας λεμονιού.


Air France & Gault & MillauΕξωτική σαλάτα με μάνγκο & κοτόπουλο

Air France & Gault & MillauΡάμεν με κοτόπουλο