Μοσχοβολιστό κέικ με ιδιαίτερο μείγμα αφού το τυρί κρέμα μπαίνει στη ζύμη και το κάνει υδαρό χωρίς να χρειάζεται σιρόπι. Το το ρόδι και τα καρύδια είναι ο τέλειος χριστουγεννιάτικος συνδυασμός.

KΕΪΚ ΜΕ ΑΡΩΜΑ ΜΑΝΤΑΡΙΝΙ, ΚΑΡΥΔΙΑ ΚΑΙ ΡΟΔΙ
Ingredients
Εκτέλεση/Instructions
-
Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C
-
Βουτυρώνω μια μεγάλη φόρμα για κέικ (με τρύπα στη μέση) και πασπαλίζω με λίγο αλεύρι
-
Βάζω στον κάδο του μίξερ το βούτυρο και το τυρί κρέμα και τα χτυπάω με το σύρμα μέχρι να ασπρίσουν και να αφρατέψουν
-
Προσθέτω τη ζάχαρη συνεχίζοντας το χτύπημα για 5 λεπτά περίπου μέχρι να φουσκώσει και να δημιουργηθεί μια αφράτη κρέμα
-
Προσθέτω τα αυγά ένα ένα (περιμένω να ενσωματωθεί το πρώτο πριν συνεχίσω στο δεύτερο και ούτω καθεξής)
-
Χαμηλώνω την ένταξη του μίξερ και προσθέτω το αλεύρι και το αλάτι
-
Μόλις ενωθούν στο μείγμα σταματάω το μίξερ και προσθέτω το ξύσμα και τα καρύδια
-
Ανακατεύω απαλά με μια μαρίζ να σκορπίσουν και αδειάζω το μείγμα στη φόρμα
-
Ισιώνω με ένα κουτάλι και ψήνω στο φούρνο για 60-70 λεπτά (μετά τη 1 ώρα ψησίματος δοκιμάζω με ένα μαχαίρι και αν δεν έχει ψηθεί, συνεχίζω για άλλα 10 λεπτά)
-
Βγάζω τη φόρμα από το φούρνο και την αφήνω να σταθεί για 10 λεπτά
-
Αναποδογυρίζω το κέικ σε σχάρα και το αφήνω να κρυώσει εντελώς
-
Για το γλάσο και το στόλισμα: Σε ένα μπολ χτυπάω με το σύρμα το τυρί κρέμα με το βούτυρο μέχρι να ενωθούν καλά και να γίνουν απαλά
-
Προσθέτω τη ζάχαρη και ανακατεύω ρίχνοντας σταδιακά το γάλα μέχρι να φτιάξω ένα γλάσο απαλό και λείο
-
Αδειάζω το γλάσο επάνω στο κέικ αφήνοντάς το να τρέξει στα πλάγια
-
Στολίζω με τα καρύδια και τους σπόρους ροδιού
-
Πασπαλίζω με λίγη άχνη και σερβίρω