προορισμός…γεύση!

Prep Time 20 λεπ Cook Time 50 λεπ Rest Time 1 ώρα Total Time 2 ώρες 10 λεπτά. Δυσκολία: Για σχετικά έμπειρους Servings: 6 Best Season: Για όλες τις εποχές

Υλικά

Για την πάβλοβα

Για την κρέμα σοκολάτα

Για την κρέμα βανίλια

Για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

Video
Ανενεργό Ενεργό

Για την πάβλοβα

  1. Προθερμαίνω το φούρνο στους 150°C. Mε ένα μολύβι, σχεδιάζω ένα κύκλο διαμέτρου 26 εκ. σε ένα αντικολλητικό χαρτί ψησίματος. Αναποδογυρίζω το χαρτί και το απλώνω στη λαμαρίνα του φούρνου.

  2. Βάζω στον κάδο του μίξερ τα ασπράδια και 1 κουταλιά από τη ζάχαρη και χτυπάω με το σύρμα μέχρι να δημιουργηθεί μια αφράτη μαρέγκα. Χωρίς να σταματήσω το μίξερ, αρχίζω να ρίχνω σιγά σιγά την υπόλοιπη ζάχαρη μέχρι η μαρέγκα να στέκεται δημιουργώντας μικρές, μαλακές κορυφές. Προσθέτω το πράσινο χρώμα και μόλις ενωθεί με τη μαρέγκα σταματάω το μίξερ.

  3. Αδειάζω τη μαρέγκα στο αντικολλητικό χαρτί που έχω στη λαμαρίνα και με μια σπάτουλα, απλώνω απαλά, για να καλύψω όλη την επιφάνεια του σχεδιασμένου κύκλου. Οι κινήσεις πρέπει να είναι απαλές για να μην χαθεί ο όγκος της μαρέγκας.

  4. Βάζω στο φούρνο και ψήνω για 45-50 λεπτά μέχρι να σκληρύνει. Σβήνω το φούρνο και αφήνω την πάβλοβα να κρυώσει μέσα στο φούρνο.

Για την κρέμα σοκολάτα

  1. Σπάω την σοκολάτα σε ένα μπολ και την λιώνω σε μπεν μαρί ή στα μικροκύματα. Προσθέτω το μοσχοκάρυδο και το ουίσκι, ανακατεύω καλά και την αφήνω στην άκρη.

  2. Βάζω την κρέμα γάλακτος σε ένα μπολ και χτυπάω με το σύρμα ή με το μίξερ χειρός μέχρι να δημιουργηθεί μια αφράτη σαντιγί σε μορφή γιαουρτιού. Ρίχνω την σαντιγί σε δόσεις στο μπολ με την σοκολάτα και ανακατεύω με απαλές κινήσεις μέχρι να ενωθούν καλά. Βάζω την κρέμα στο ψυγείο για 1 ώρα.

Για την κρέμα βανίλια

  1. Βάζω το τυρί κρέμα και την ζάχαρη σε ένα μπολ και χτυπάω με το σύρμα μέχρι να αφρατέψει το τυρί. Προσθέτω την κρέμα γάλακτος και την βανίλια, συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να δημιουργηθεί μια απαλή κρέμα. Αδειάζω την κρέμα σε σακούλα ζαχαροπλαστικής και βάζω και αυτή την κρέμα στο ψυγείο για 1 ώρα.

Σερβίρισμα

  1. Συναρμολογώ την πάβλοβα λίγη ώρα πριν την σερβίρω. Βάζω τα κράνμπερις σε ένα μικρό μπολ και ραντίζω με το ουίσκι.

  2. Βάζω την βάση σε μια ωραία, γιορτινή πιατέλα και απλώνω σε όλη την επιφάνεια την κρέμα σοκολάτα. Κατόπιν δημιουργώ ωραίες κορυφές από την κρέμα βανίλιας και στολίζω με τα κράνμπερις στραγγισμένα (δεν τα σκουπίζω, γιατί μου αρέσει να τρέξει λίγο αλκοόλ επάνω στην κρέμα). Σκορπίζω λίγες λευκές «πέρλες» σοκολάτας και σερβίρω αμέσως.

Keywords: παβλοβα πρασινη γιορτινη δυο κρεμες

Κάνατε αυτή τη συνταγή;

Ανεβάστε την στο Instagram με το hashtag #my_dina_nikolaou και κάντε μας περήφανους με τις δημιουργίες σας!

Ανεβάστε την στο Pinterest κάνοντας mention @dina_nikolaou και κάντε μας περήφανους με τις δημιουργίες σας!

pinit
author-sign

Δείτε επίσης...

1 Comment

  1. Supreme

Απάντηση