Το πράσινο και το κόκκινο είναι τα απόλυτα χριστουγεννιάτικα χρώματα που πρέπει να κυριαρχούν στο γιορτινό τραπέζι. Με μια πάβλοβα ονειρεμένη που «παίζει» με το χρώμα αλλά και τις γεύσεις της σοκολάτας και της βανίλιας είναι σίγουρο ότι θα εντυπωσιάσετε!

παβλοβα πρασινη γιορτινη με δυο κρεμες
Περιγραφή
Το πράσινο και το κόκκινο είναι τα απόλυτα χριστουγεννιάτικα χρώματα που πρέπει να κυριαρχούν στο γιορτινό τραπέζι. Με μια πάβλοβα ονειρεμένη που «παίζει» με το χρώμα αλλά και τις γεύσεις της σοκολάτας και της βανίλιας είναι σίγουρο ότι θα εντυπωσιάσετε!
Υλικά
Για την πάβλοβα
Για την κρέμα σοκολάτα
Για την κρέμα βανίλια
Για το σερβίρισμα
Για τη συνταγή αυτή θα χρειαστούμε:
Οδηγίες
Για την πάβλοβα:
-
Προθερμαίνω το φούρνο στους 150°C. Mε ένα μολύβι, σχεδιάζω ένα κύκλο διαμέτρου 26 εκ. σε ένα αντικολλητικό χαρτί ψησίματος. Αναποδογυρίζω το χαρτί και το απλώνω στη λαμαρίνα του φούρνου.
-
Βάζω στον κάδο του μίξερ τα ασπράδια και 1 κουταλιά από τη ζάχαρη και χτυπάω με το σύρμα μέχρι να δημιουργηθεί μια αφράτη μαρέγκα. Χωρίς να σταματήσω το μίξερ, αρχίζω να ρίχνω σιγά σιγά την υπόλοιπη ζάχαρη μέχρι η μαρέγκα να στέκεται δημιουργώντας μικρές, μαλακές κορυφές. Προσθέτω το πράσινο χρώμα και μόλις ενωθεί με τη μαρέγκα σταματάω το μίξερ.
-
Αδειάζω τη μαρέγκα στο αντικολλητικό χαρτί που έχω στη λαμαρίνα και με μια σπάτουλα, απλώνω απαλά, για να καλύψω όλη την επιφάνεια του σχεδιασμένου κύκλου. Οι κινήσεις πρέπει να είναι απαλές για να μην χαθεί ο όγκος της μαρέγκας.
-
Βάζω στο φούρνο και ψήνω για 45-50 λεπτά μέχρι να σκληρύνει. Σβήνω το φούρνο και αφήνω την πάβλοβα να κρυώσει μέσα στο φούρνο.
Για την κρέμα σοκολάτα:
-
Σπάω την σοκολάτα σε ένα μπολ και την λιώνω σε μπεν μαρί ή στα μικροκύματα. Προσθέτω το μοσχοκάρυδο και το ουίσκι, ανακατεύω καλά και την αφήνω στην άκρη.
-
Βάζω την κρέμα γάλακτος σε ένα μπολ και χτυπάω με το σύρμα ή με το μίξερ χειρός μέχρι να δημιουργηθεί μια αφράτη σαντιγί σε μορφή γιαουρτιού. Ρίχνω την σαντιγί σε δόσεις στο μπολ με την σοκολάτα και ανακατεύω με απαλές κινήσεις μέχρι να ενωθούν καλά. Βάζω την κρέμα στο ψυγείο για 1 ώρα.
Για την κρέμα βανίλια:
-
Βάζω το τυρί κρέμα και την ζάχαρη σε ένα μπολ και χτυπάω με το σύρμα μέχρι να αφρατέψει το τυρί. Προσθέτω την κρέμα γάλακτος και την βανίλια, συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να δημιουργηθεί μια απαλή κρέμα. Αδειάζω την κρέμα σε σακούλα ζαχαροπλαστικής και βάζω και αυτή την κρέμα στο ψυγείο για 1 ώρα.
Σερβίρισμα:
-
Συναρμολογώ την πάβλοβα λίγη ώρα πριν την σερβίρω. Βάζω τα κράνμπερις σε ένα μικρό μπολ και ραντίζω με το ουίσκι.
-
Βάζω την βάση σε μια ωραία, γιορτινή πιατέλα και απλώνω σε όλη την επιφάνεια την κρέμα σοκολάτα. Κατόπιν δημιουργώ ωραίες κορυφές από την κρέμα βανίλιας και στολίζω με τα κράνμπερις στραγγισμένα (δεν τα σκουπίζω, γιατί μου αρέσει να τρέξει λίγο αλκοόλ επάνω στην κρέμα). Σκορπίζω λίγες λευκές «πέρλες» σοκολάτας και σερβίρω αμέσως.
Μέγεθος μεριδίων 1
Μερίδες 6
- Ποσότητα ανά μερίδα
- Θερμίδες 200
- Θερμίδες απο λίπη 1
- % Ημερήσια Τιμή *
- Ολικά λίπη 1g2%
- Κορεσμένα λίπη 1g5%
- Τρανς λιπαρά 1g
- Χοληστερόλη 1mg1%
- Νάτριο 1mg1%
- Ποτάσσιο 1mg1%
- Ολικοί Υδατάνθρακες 1g1%
- Φυτικές Ίνες 1g4%
- Σάκχαρα 1g
- Πρωτεϊνη 1g2%
- Βιταμίνη Α 1%
- Βιταμίνη C 1%
- Ασβέστιο 1%
- Σίδηρο 1%
- Βιταμίνη D 1%
- Βιταμίνη Ε 1%
- Βιταμίνη Κ 1%
- Θιαμίνη 1%
- Ριβοφλαβίνη (Β2) 1%
- Νιασίνη 1%
- Βιταμίνη Β6 1%
- Φυλλικό οξύ 1%
- Βιταμίνη Β12 1%
- Βιταμίνη Η (Β7) 1%
- Παντοθενικό Οξύ (Β5) 1%
- Φώσφορος 1%
- Ιώδιο 1%
- Μαγνήσιο %
- Ψευδάργυρος %
- Σελήνιο 1%
- Χαλκός 1%
- Μαγγάνιο 1%
- Χρώμιο 1%
- Μολυβδαίνιο 1%
- Χλωρίδιο 1%
* Percent Daily Values are based on a 2,000 calorie diet. Your daily value may be higher or lower depending on your calorie needs / Οι εκατοστιαίες ημερήσιες τιμές βασίζονται σε μια δίαιτα 2.000 θερμίδων. Η ημερήσια αξία σας μπορεί να είναι υψηλότερη ή χαμηλότερη ανάλογα με τις ανάγκες σας σε θερμίδες.
Supreme