προορισμός…γεύση!

Το μυστικό για τους πιο αφράτους κουραμπιέδες είναι το καλό χτύπημα του βουτύρου με τη ζάχαρη. Πριν τους «ζαχαρώσετε» θα πρέπει να έχουν κρυώσει εντελώς. Αν είναι χλιαροί, η ζάχαρη θα «νοτίσει» από τους ελάχιστους ατμούς και θα χάσει την ωραία, αφράτη όψη της.

Prep Time 40 min Cook Time 20 min Rest Time 30 min Total Time 1 hr 30 mins Servings: 30

Ingredients

Εκτέλεση/Instructions

  1. Προσαρμόζω στο μίξερ πάγκου το εξάρτημα «φτερό» και χτυπάω το βούτυρο και τη μετρημένη ζάχαρη άχνη πολύ καλά, για 15 - 20 λεπτά (ανάλογα με την ισχύ του μίξερ), μέχρι να φτιάξω ένα πολύ αφράτο και λείο μείγμα

  2. Αρχικά χτυπάω σε χαμηλή ταχύτητα και, σταδιακά, την αυξάνω, μέχρι τη μέτρια προς δυνατή ισχύ

  3. Προσθέτω το κονιάκ και τη βανίλια και χτυπάω για λίγο ακόμα, μέχρι να ενωθούν καλά στο μείγμα

  4. Αλλάξω εξάρτημα στο μίξερ και προσαρμόζω τον «γάντζο», ειδικό για ζύμες

  5. Ρίχνω σταδιακά το αλεύρι και συνεχίζω να χτυπάω αρχικά σε δυνατή ταχύτητα, μέχρι να φτιάξω μια ζύμη μαλακή, εύπλαστη και αρκετά αφράτη

  6. Τέλος, ρίχνω τα φιστίκια και τα κράνμπερις και χτυπάω για λίγο ακόμα, μέχρι να σκορπίσουν ομοιόμορφα στη ζύμη

  7. Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C

  8. Στρώνω με λαδόκολλες δύο μεγάλα και ρηχά ταψιά ή τις λαμαρίνες του φούρνου

  9. Πλάθω με το μείγμα κουραμπιέδες στο κλασικό σχήμα ή σε άλλο σχήμα της αρεσκείας μου και στους αραδιάζω στα δύο ταψιά

  10. Τους ψήνω για 20 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν απαλά

  11. Τους αφήνω να κρυώσουν καλά

  12. Στη συνέχεια τους βουτάω σε δόσεις, σε ένα μπολ με μπόλικη άχνη, μέχρι να καλυφθούν καλά

Did you make this recipe?

Recipe Card powered by Delicious Recipes

Δείτε επίσης...