προορισμός…γεύση!

Prep Time 40 min Rest Time 2 hour Total Time 2 hrs 40 mins Servings: 4

Υλικά

Για την κρέμα

Εκτέλεση

Video
Off On

Για την κρέμα

  1. Βάζω τους κρόκους και τη μισή ζάχαρη σε μπεν μαρί, δηλαδή μέσα σε ένα μεταλλικό ανοξείδωτο μπολ, στερεωμένο στα χείλη μιας κατσαρόλας στην οποία σιγοβράζει λίγο νερό, φροντίζοντας ώστε ο πυθμένας του μπολ να μην έρχεται σε επαφή με το νερό. Τα χτυπάω με το μίξερ χειρός (ή το σύρμα), ασταμάτητα, μέχρι να ενωθούν, και προσθέτω 1 κουτ. σούπας από το λικέρ, ανακατεύοντας διαρκώς για 3 - 4 λεπτά, μέχρι να φτιάξω μια λεία κρέμα.

  2. Αποσύρω το μπολ από τη φωτιά και χτυπάω για 2 λεπτά ακόμα, ώστε το μείγμα να δέσει ελαφρώς καθώς κρυώνει.

  3. Σε ένα άλλο μπολ χτυπάω με το μίξερ το τυρί κρέμα με τη ζάχαρη, το γιαούρτι και την κρέμα γάλακτος μέχρι να αφρατέψουν. Ανακατεύω τα δύο μείγματα, με μια ελαστική σπάτουλα (μαρίζ).

Για τη συναρμολόγηση

  1. Σε ένα βαθύ πιάτο ρίχνω το υπόλοιπο λικέρ και 1 κουτ. σούπας νερό και ανακατεύω. Μουσκεύω εκεί τα μπισκότα σαβαγιάρ για 1 – 2 δευτερόλεπτα, τα σπάω στη μέση και μοιράζω τη μισή ποσότητά τους σε 4 – 6 φαρδιά και χαμηλά γυάλινα ποτήρια. Πασπαλίζω με τη τριμμένη κουβερτούρα.

  2. Σκεπάζω με τη μισή ποσότητα κρέμας και καλύπτω με τα υπόλοιπα σπασμένα μπισκότα. Τελειώνω με την υπόλοιπη κρέμα.

  3. Βάζω τα τιραμισού για 2 ώρες στο ψυγείο, μέχρι η κρέμα να παγώσει και να σφίξει. Την ώρα του σερβιρίσματος πασπαλίζω με τριμμένο καφέ εσπρέσο. Σερβίρω αμέσως.

Keywords: τιραμισού με σοκολάτα,γιαούρτι

Κάνατε αυτή τη συνταγή;

Ανεβάστε την στο Instagram με το hashtag #my_dina_nikolaou και κάντε μας περήφανους με τις δημιουργίες σας!

Ανεβάστε την στο Pinterest κάνοντας mention @dina_nikolaou και κάντε μας περήφανους με τις δημιουργίες σας!

pinit
author-sign

Δείτε επίσης...

1 Comment

  1. Supreme

Απάντηση