προορισμός…γεύση!

Σε αυτό το γλυκό με γιαούρτι, μπορούμε να αντικαταστήσουμε τον ανανά με διάφορα άλλα φρούτα κομπόστα, όπως ροδάκινα ή αχλάδια. Ακόμα, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και φρέσκα φρούτα, ανάλογα με την εποχή του χρόνου.

Δυσκολία: Beginner Prep Time 30 min Cook Time 20 min Rest Time 5 hour Total Time 5 hrs 50 mins Servings: 8 Best Season: Summer

Ingredients

Εκτέλεση/Instructions

Video
Off On

Οδηγίες

  1. Ντύσιμο της φόρμας

    Ντύνω με διάφανη μεμβράνη το εσωτερικό μιας μακρόστενης φόρμας για κέικ

    blank
    Αφήστε τις άκρες της μεμβράνης να εξέχουν αρκετά από τα τοιχώματα
  2. Το γιαούρτι

    Σε ένα μεγάλο μπολ βάζω το γιαούρτι.

    blank
  3. Η κομπόστα

    Στο ίδιο μπολ βάζω και 100 ml (ή 1/2 φλιτζάνι τσαγιού) από το χυμό από την κονσέρβα της κομπόστας.

    blank
  4. Χτύπημα

    Τα χτυπάω με το σύρμα ή με το μίξερ χειρός για 2 – 3 λεπτά, μέχρι να φτιάξω ένα αφράτο μείγμα

    blank
  5. Στράγγιγμα

    Στραγγίζω την κομπόστα από τον υπόλοιπο χυμό της

    blank
  6. Ψιλόκομμα

    Αφήνω 3 ροδέλες ολόκληρες και ψιλοκόβω τις υπόλοιπες

    blank
  7. Ζελατίνη

    Μουσκεύω τα φύλλα ζελατίνης για 5 λεπτά σε ένα μπολ με κρύο νερό, μέχρι να μαλακώσουν

    blank
  8. Ζεσταίνω το γάλα

    Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνω το γάλα σε μέτρια φωτιά, χωρίς να το αφήσω να κάψει

    blank
  9. Στύψιμο

    Στύβω καλά με τα χέρια τα μαλακωμένα φύλλα ζελατίνης, τα ρίχνω στο κατσαρολάκι με το γάλα και ανακατεύω καλά μέχρι να λιώσουν

    blank
  10. Ανακάτεμα

    Αδειάζω το γάλα στο μπολ με το χτυπημένο γιαούρτι, προσθέτω τον ψιλοκομμένο ανανά και ανακατεύω καλά με μια ελαστική σπάτουλα (μαρίζ) ή με μια ξύλινη κουτάλα

    blank
  11. Φορμαρίσματος

    Αδειάζω το μείγμα στη φόρμα και ισιώνω την επιφάνεια με τη ράχη ενός κουταλιού

    blank
  12. Για το σφίξιμο

    Βάζω τις ολόκληρες ροδέλες στην επιφάνεια του γλυκού, σκεπάζω με τις άκρες της μεμβράνης που εξέχουν από τα τοιχώματα και βάζω τη φόρμα στο ψυγείο για 4 – 5 ώρες μέχρι το γλυκό να σφίξει καλά

    blank
  13. Σερβίρισμα

    Βγάζω τη φόρμα από το ψυγείο, και αφαιρώ το γλυκό μαζί με τη μεμβράνη του μέσα από τη φόρμα. Το ξετυλίγω προσεκτικά, το κόβω σε φέτες και σερβίρω.

    blank
Διατροφικά Στοιχεία

Serving Size 1

Servings 6


Amount Per Serving
Calories 100
Calories from Fat 1
% Daily Value *
Total Fat 1g2%
Saturated Fat 1g5%
Trans Fat 1g
Cholesterol 1mg1%
Sodium 1mg1%
Potassium 1mg1%
Total Carbohydrate g
Dietary Fiber g
Sugars g
Protein g

Vitamin A %
Vitamin C %
Calcium %
Iron %
Vitamin D %
Vitamin E %
Vitamin K %
Thiamin %
Riboflavin %
Niacin %
Vitamin B6 %
Folate %
Vitamin B12 %
Biotin %
Pantothenic Acid %
Phosphorus %
Iodine %
Magnesium %
Zinc %
Selenium %
Copper %
Manganese %
Chromium %
Molybdenum %
Chloride %

* Percent Daily Values are based on a 2,000 calorie diet. Your daily value may be higher or lower depending on your calorie needs / Οι εκατοστιαίες ημερήσιες τιμές βασίζονται σε μια δίαιτα 2.000 θερμίδων. Η ημερήσια αξία σας μπορεί να είναι υψηλότερη ή χαμηλότερη ανάλογα με τις ανάγκες σας σε θερμίδες.

Keywords: γιαούρτι, γλυκό, δροσερό, ελαφρύ, καλοκαιρινό, κομπόστα, ανανά, εύκολο,γιαουρτογλυκό δροσερό με ανανά

Κάνατε αυτή τη συνταγή;

Ανεβάστε την στο Instagram με το hashtag #my_dina_nikolaou και κάντε μας περήφανους με τις δημιουργίες σας!

Ανεβάστε την στο Pinterest κάνοντας mention @dina_nikolaou και κάντε μας περήφανους με τις δημιουργίες σας!

pinit
author-sign

Δείτε επίσης...

1 Comment

  1. Yummy

Απάντηση