προορισμός…γεύση!

Δυσκολία: Για αρχάριους Prep Time 30 λεπ Rest Time 5 ώρα Total Time 5 ώρες 30 λεπτά. Servings: 8 Best Season: Καλοκαίρι

Υλικά

Εκτέλεση

Video
Ανενεργό Ενεργό

  1. Ντύνω με διάφανη μεμβράνη το εσωτερικό μιας μακρόστενης φόρμας για κέικ, αφήνοντας τις άκρες της μεμβράνης να εξέχουν αρκετά από τα τοιχώματα.
  2. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζω το γιαούρτι και 100 ml (1/2 φλιτζ. τσαγιού) από το χυμό από την κονσέρβα της κομπόστας. Τα χτυπάω με το σύρμα ή με το μίξερ χειρός για 2 - 3 λεπτά, μέχρι να φτιάξω ένα αφράτο μείγμα. Αφήνω κατά μέρος.

  3. Στραγγίζω την κομπόστα από τον υπόλοιπο χυμό της. Αφήνω 3 ροδέλες ολόκληρες και ψιλοκόβω τις υπόλοιπες.

  4. Μουσκεύω τα φύλλα ζελατίνης για 5 λεπτά σε ένα μπολ με κρύο νερό, μέχρι να μαλακώσουν. Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνω το γάλα σε μέτρια φωτιά, χωρίς να το αφήσω να κάψει. Στύβω καλά με τα χέρια τα μαλακωμένα φύλλα ζελατίνης, τα ρίχνω στο κατσαρολάκι με το γάλα και ανακατεύω καλά μέχρι να λιώσουν. Αδειάζω το γάλα στο μπολ με το χτυπημένο γιαούρτι, προσθέτω τον ψιλοκομμένο ανανά και ανακατεύω καλά με μια ελαστική σπάτουλα (μαρίζ) ή με μια ξύλινη κουτάλα.

  5. Αδειάζω το μείγμα στη φόρμα και ισιώνω την επιφάνεια με τη ράχη ενός κουταλιού. Βάζω τις ολόκληρες ροδέλες στην επιφάνεια του γλυκού, σκεπάζω με τις άκρες της μεμβράνης που εξέχουν από τα τοιχώματα και βάζω τη φόρμα στο ψυγείο για 4 - 5 ώρες μέχρι το γλυκό να σφίξει καλά.

Σερβίρισμα

  1. Βγάζω τη φόρμα από το ψυγείο, και αφαιρώ το γλυκό μαζί με τη μεμβράνη του μέσα από τη φόρμα. Το ξετυλίγω προσεκτικά, το κόβω σε φέτες και σερβίρω.

Keywords: γιαούρτι, γλυκό, δροσερό, ελαφρύ, καλοκαιρινό, κομπόστα, ανανά, εύκολο,γιαουρτογλυκό δροσερό με ανανά

2 Comments

  1. Yummy

  2. ΘΕΟΔΌΣΗΣ ΜΙΡΜΊΡΟΓΛΟΥ says:

    Ντίνα μου υπέροχη ❤️
    Πολύ πολύ ιδιαίτερα όμορφο και βέβαια γευστικότατο …
    Ευχαριστούμε τα μάλα ❤️