προορισμός…γεύση!

Prep Time 20 λεπ Rest Time 4 ώρα Total Time 4 ώρες 20 λεπτά. Servings: 6

Υλικά

Για το σιρόπι μύρτιλο

Εκτέλεση

Video
Ανενεργό Ενεργό

Για το σιρόπι

  1. Σε ένα μικρό κατσαρολάκι βάζω τα μύρτιλα, τη ζάχαρη, το χυμό λεμονιού και το νερό. Ζεσταίνω σε μέτρια φωτιά μέχρι να λιώσει καλά η ζάχαρη. Αποσύρω από τη φωτιά αφήνω να κρυώσει καλά και αδειάζω όλα τα υλικά σε ένα σουρωτήρι. Πιέζω με ένα κουτάλι για να βγάλω όλο το χυμό και τον κρατάω σε ένα μπολ.

Για το cheesecake

  1. Σε ένα μπολ ανακατεύω τα τριμμένα μπισκότα με το λιωμένο βούτυρο. Ρίχνω το μείγμα σε μια φόρμα 20 εκ. και πιέζω καλά με ένα κουτάλι για να ενωθούν και να ισιώσουν.

  2. Βάζω τα φύλλα ζελατίνας σε μπολ με κρύο νερό μέχρι να μαλακώσουν. Τα στραγγίζω καλά και τα ρίχνω στην ζεστή κρέμα γάλακτος ανακατεύοντας μέχρι να διαλυθούν.

  3. Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάω με το σύρμα το τυρί κρέμα, την άχνη, το γιαούρτι την κρέμα γάλακτος με τη ζελατίνη και τον χυμό λεμονιού. Χωρίζω το μείγμα σε 3 μπολ σε ίσες ποσότητες.

  4. Στο πρώτο μπολ προσθέτω τα μύρτιλλα και 2 κουταλιές σιρόπι μύρτιλων και ανακατεύω καλά.
    Στο δεύτερο μπολ ρίχνω 1 κουταλιά από το σιρόπι των μύρτιλλων που έχει απομείνει και ανακατεύω για να δημιουργηθεί μια απαλό μοβ χρώμα.
    Το μείγμα στο τρίτο μπολ το αφήνω λευκό.

  5. Αδειάζω το πρώτο μείγμα με τα μύρτιλα στην φόρμα και το βάζω στο ψυγείο για ½ ώρα μέχρι να σφίξει.
    Αδειάζω το δεύτερο μείγμα με το απαλό μοβ χρώμα και επαναφέρω τη φόρμα στο ψύγειο για ½ ακόμα ώρα.
    Τέλος, προσθέτω και την τελευταία, λευκή δόση και αφήνω το γλυκό για 3 ώρες στο ψυγείο μέχρι να σφίξει καλά.
    Σερβίρω με λίγα έξτρα φρούτα.

Keywords: cheesecake τρίχρωμο με μύρτιλα

Κάνατε αυτή τη συνταγή;

Ανεβάστε την στο Instagram με το hashtag #my_dina_nikolaou και κάντε μας περήφανους με τις δημιουργίες σας!

Ανεβάστε την στο Pinterest κάνοντας mention @dina_nikolaou και κάντε μας περήφανους με τις δημιουργίες σας!

pinit
author-sign

Δείτε επίσης...

1 Comment

  1. Tastes great!

Απάντηση