προορισμός…γεύση!

Κρουασανάκια με φύλλο κρούστας και πάστα φουντουκιού

Κρουασανάκια με φύλλο κρούστας και πάστα φουντουκιού

0 Add to Favorites
Prep Time 20 mins Cook Time 20 mins Total Time 40 mins Δυσκολία: Beginner Servings: 30

Υλικά

Για τα κρουασανάκια

Για την πάστα φουντουκιού

Για το σιρόπι

Εκτέλεση

Video
Off On

Για την πάστα φουντουκιού

  1. Βάζω τα φουντούκια σε μια πετσέτα και τα τρίβω δυνατά για να αφαιρέσω τη φλούδα τους. Ρίχνω τα φουντούκια στο μπλέντερ, προσθέτω το αλάτι και πολτοποιώ. Η διαδικασία θα διαρκέσει αρκετά λεπτά μέχρι να πολτοποιηθούν εντελώς τα φουντούκια και να γίνουν σαν κρέμα.

Για το σιρόπι

  1. Βάζω σε ένα κατσαρολάκι όλα τα υλικά και βράζω σε μέτρια φωτιά. Μόλις λιώσει η ζάχαρη, αφήνω το σιρόπι να βράσει για 2 λεπτά και αποσύρω από τη φωτιά. Το αφήνω να κρυώσει.

Για τα κρουασανάκια

  1. Προθερμαίνω το φούρνο στους 150°C αερόθερμο. Βουτυρώνω 4 φύλλα κρούστας και τα τοποθετώ το ένα πάνω στο άλλο. Με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβω από την μακριά πλευρά σε λωρίδες 8-9 εκ. Κατόπιν κόβω τις λωρίδες διαγώνια σε τρίγωνα. Αλείφω με μια ποσότητα πάστας φουντουκιού κάθε τρίγωνο, αφήνοντας ένα περιθώριο περίπου ½ εκ. και σκορπίζω λίγα κράνμπερις. Τυλίγω από την φαρδιά πλευρά στο σχήμα των κρουασάν. Συνεχίζω με τον ίδιο τρόπο μέχρι να τελειώσω με όλα τα υλικά και βάζω τα κρουασανάκια σε λαμαρίνα στρωμένη με αντικολλητικό χαρτί.

  2. Αλείφω με βούτυρο και τα ψήνω για 20-30 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.
    Βγάζω τα κρουασανάκια από το φούρνο τα μεταφέρω σε σχάρα και τα ραντίζω με το σιρόπι. Πασπαλίζω με τριμμένο φουντούκι και αποξηραμένα τριαντάφυλλα.

Keywords: κρουασάν, κρουασανάκια, πάστα φουντουκιού, φύλλο κρούστας, εύκολο, αμύγδαλα, σιροπιαστό, κράνμπερις,
Rate this recipe

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *