destination taste!

ΠΙΤΣΑ ΓΛΥΚΙΑ ΜΕ ΜΠΑΝΑΝΑ ΚΑΙ ΣΟΚΟΛΑΤΑ

ΠΙΤΣΑ ΓΛΥΚΙΑ ΜΕ ΜΠΑΝΑΝΑ ΚΑΙ ΣΟΚΟΛΑΤΑ

ΠΙΤΣΑ ΓΛΥΚΙΑ ΜΕ ΜΠΑΝΑΝΑ ΚΑΙ ΣΟΚΟΛΑΤΑ

: 2 πίτσες
: 15 min
: 25 min
           
: 1 hr 30 min

Πίτσα-γλύκισμα που θα κάνει τα πιτσιρίκια να γλύφουν τα δάχτυλά τους. Αν δεν θέλετε να φτιάξετε την ελαφρώς χρονοβόρα ζύμη, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έτοιμες ζύμες για πίτσες, που θα βρείτε στα ψυγεία των σούπερ μάρκετ.

Υλικά
  • Για τη ζύμη
  • 350 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 φακελάκι (8 γρ.) ξηρή μαγιά
  • λίγο αλάτι
  • 300 ml (περίπου) χλιαρό νερό
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο + λίγο ακόμα για το ταψί
  • Για την επιφάνεια
  • 4 ώριμες μπανάνες, όχι λιωμένες
  • χυμός από 1 λεμόνι
  • 40 γρ. φυστικοβούτυρο, κατά προτίμηση τραγανό
  • 4 κουτ. σούπας καστανή ζάχαρη
  • 400 γρ. κουβερτούρα 52% κακάο, τριμμένη στη χονδρή πλευρά του τρίφτη
  • 4 κουτ. σούπας φουντούκια, χονδροκοπανισμένα
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Για τη ζύμη: Σε ένα μεγάλο μπολ (ή στον κάδο του μίξερ πάγκου) ρίχνω το αλεύρι, τη μαγιά και λίγο αλάτι, ανακατεύω και κάνω μια λακκούβα στη μέση. Ρίχνω εκεί το χλιαρό νερό και το ελαιόλαδο και ανακατεύω τα υλικά με τα χέρια (ή με το εξάρτημα γάντζος» για ζύμες), μέχρι να ενωθούν σε ένα ζυμάρι.
  • Βήμα 2 Το ζυμώνω για 8 – 10 λεπτά με τα χέρια (ή για 5 – 6 λεπτά με το μίξερ), μέχρι να γίνει λείο και πολύ ελαστικό. Σκεπάζω το μπολ (ή τον κάδο) με μια καθαρή πετσέτα και αφήνω σε ένα χλιαρό μέρος του σπιτιού για 1 – 1½ ώρα, μέχρι το ζυμάρι να φουσκώσει.
  • Βήμα 3 Το ζυμώνω για λίγο για να ξεφουσκώσει ελαφρώς, το χωρίζω σε δύο ίσα μέρη και τα αλευρώνω. Τα ανοίγω με τον πλάστη σε μια επίσης ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια μέχρι να φτιάξω δύο δίσκους ζύμης με διάμετρο περίπου 26 – 28 εκ.
  • Βήμα 4 Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C.
  • Βήμα 5 Βάζω τους δίσκους ζύμης σε δύο ταψιά ίδιας διαμέτρου, ελαφρώς αλευρωμένα (ή βάζω τις δύο ζύμες στο μεγάλο ορθογώνιο ταψί του φούρνου, αλειμμένο και αυτό με λίγο λάδι). Ψήνω τις άδειες βάσεις για 15 λεπτά, μέχρι απλώς να δείχνουν στεγνές. Τις βγάζω και τις αφήνω να κρυώσουν.
  • Βήμα 6 Για την επιφάνεια: Καθαρίζω τις μπανάνες, τις κόβω σε λεπτές φέτες, τις βάζω σε ένα μπολ και τις ραντίζω με το χυμό λεμονιού, για να μην μαυρίσουν.
  • Βήμα 7 Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι βάζω το φιστικοβούτυρο, τη ζάχαρη και τις μπανάνες, μαζί με το χυμό του λεμονιού που έχει μείνει στο μπολ. Ζεσταίνω τα υλικά σε χαμηλή φωτιά, για περίπου 8 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά και προσεκτικά με μια ξύλινη κουτάλα, μέχρι το φυστικοβούτυρο να μαλακώσει και η ζάχαρη να λιώσει και, σταδιακά, να καραμελώσει. Αποσύρω από τη φωτιά και αφήνω το μείγμα να κρυώσει.
  • Βήμα 8 Πίτσες: Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160°C.
  • Βήμα 9 Μοιράζω το μείγμα του τηγανιού επάνω στις δύο μισοψημένες βάσεις και το απλώνω να τις καλύψει ομοιόμορφα. Από πάνω σκορπίζω την κουβερτούρα. Ψήνω τις πίτσες για 10 λεπτά, μέχρι να ροδίσει απαλά το μείγμα μπανάνας και να λιώσει η κουβερτούρα.
  • Βήμα 10 Βγάζω τις πίτσες από το φούρνο, τις πασπαλίζω με τα κοπανισμένα φουντούκια και σερβίρω αμέσως.


Air France & Gault & MillauΕξωτική σαλάτα με μάνγκο & κοτόπουλο

Air France & Gault & MillauΡάμεν με κοτόπουλο