προορισμός…γεύση!

Πίτσα μεσογειακή με βάση από ζύμη πατάτας

Πίτσα μεσογειακή με βάση από ζύμη πατάτας

5 from 1 vote
0 Add to Favorites
Prep Time 45 λεπ Cook Time 30 λεπ Total Time 1 ώρα 15 λεπτά. Servings: 4

Υλικά

Για τη ζύμη

Για την επιφάνεια

Εκτέλεση

Video
Ανενεργό Ενεργό

  1. Βράζω τις πατάτες για 35 - 40 λεπτά σε αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσουν καλά, τις αφήνω να κρυώσουν λιγάκι και τις ξεφλουδίζω. Τις λιώνω όσο είναι ζεστές με ένα πιρούνι (ή με το πρες πουρέ ή στο μύλο λαχανικών) και βάζω τον πουρέ σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέτω το αλεύρι, το ελαιόλαδο και το αλάτι και ανακατεύω καλά με μια ελαστική σπάτουλα (μαρίζ) ή με ξύλινη κουτάλα), φτιάχνοντας μια ενιαία ζύμη.

  2. Προθερμαίνω το φούρνο στους 180ºC. Λαδώνω ελάχιστα ένα πολύ ρηχό, στρογγυλό ταψί με διάμετρο 36 εκ. (θα βρείτε τέτοια ταψιά, ειδικά για πίτσες, στα καταστήματα με είδη κουζίνας). Μεταφέρω εκεί  τη ζύμη και την πιέζω με τις παλάμες και τα δάχτυλά μου ώστε να απλώσει και να καλύψει καλά και ομοιόμορφα τον πυθμένα του ταψιού (όχι τα τοιχώματα).

  3. Ανακατεύω τα λιωμένα ντοματάκια με αλάτι, πιπέρι και τον ξερό βασιλικό (ή δυόσμο) και απλώνω το μείγμα στη ζύμη με ένα κουτάλι. Από πάνω ρίχνω κουταλιές από το πέστο και σκορπίζω σε όλη την επιφάνεια τις ελιές, τις ροδέλες πιπεριάς, την κάππαρη, την θρυμματισμένη φέτα, το τριμμένο κασέρι και τη ρίγανη (φρέσκια ή ξερή). Πασπαλίζω με άφθονο πιπέρι.

  4. Ψήνω την πίτσα για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να ροδίσει απαλά η ζύμη της βάσης και να λιώσουν τα τυριά.

Keywords: πίτσα μεσογειακή με βάση από ζύμη πατάτας

User Reviews

5 out of 5
1 Customer Ratings
5 Stars
1
4 Stars
0
3 Stars
0
2 Stars
0
1 Star
0
Add a review

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

  1. williambuttensha

    Mouth-watering

  1. williambuttensha

    Mouth-watering