προορισμός…γεύση!

Prep Time 20 mins Cook Time 45 mins Total Time 1 hr 5 mins Δυσκολία: Beginner Servings: 4 Best Season: Suitable throughout the year

Υλικά

Εκτέλεση

Video
Off On
  1. Σε μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνω το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρω τα καρότα και τις πατάτες για 3 - 4 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν απαλά. Προσθέτω το μπρόκολο, τον αρακά, τα κρεμμύδια, το σκόρδο, τα μανιτάρια και τις πιπεριές Φλωρίνης και συνεχίζω το σοτάρισμα για άλλα 2 - 3 λεπτά, μέχρι τα υλικά να μαλακώσουν. Προσθέτω τον πελτέ και σοτάρω για 2 λεπτά, μέχρι να αρχίσει να «πιάνει» στον πάτο του σκεύους. Σβήνω με το κρασί, το μαγειρεύω για 1 λεπτό για να εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέτω τα ντοματάκια με το χυμό τους και 200 ml νερό.

  2. Αφήνω το μείγμα να πάρει μια βράση, ρίχνω το μάραθο, το μαϊντανό, την κανέλα, τα μπαχάρια, τη ρίγανη (ή το θυμάρι), την πάπρικα, αλάτι και πιπέρι και χαμηλώνω τη φωτιά. Σκεπάζω την κατσαρόλα και μαγειρεύω για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να υλικά να μαλακώσουν και η σάλτσα να δέσει και να μελώσει.

  3. Σερβίρω το φαγητό χλιαρό (ή σε θερμοκρασία δωματίου) και συνοδεύω με φρέσκο ψωμί και τυρί φέτα.

Keywords: γιαχνιστο τουρλου λαχανικων

User Reviews

4 out of 5
Based on 1 ratings
5 Stars
0
4 Stars
1
3 Stars
0
2 Stars
0
1 Star
0
Rate this recipe

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

  1. sophiemcbeath4

    Flavorful