προορισμός…γεύση!

Δυσκολία: Για αρχάριους Prep Time 20 λεπ Cook Time 45 λεπ Total Time 1 ώρα 5 λεπτά. Servings: 4 Best Season: Για όλες τις εποχές

Υλικά

Εκτέλεση

Video
Ανενεργό Ενεργό

  1. Σε μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνω το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρω τα καρότα και τις πατάτες για 3 - 4 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν απαλά. Προσθέτω το μπρόκολο, τον αρακά, τα κρεμμύδια, το σκόρδο, τα μανιτάρια και τις πιπεριές Φλωρίνης και συνεχίζω το σοτάρισμα για άλλα 2 - 3 λεπτά, μέχρι τα υλικά να μαλακώσουν. Προσθέτω τον πελτέ και σοτάρω για 2 λεπτά, μέχρι να αρχίσει να «πιάνει» στον πάτο του σκεύους. Σβήνω με το κρασί, το μαγειρεύω για 1 λεπτό για να εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέτω τα ντοματάκια με το χυμό τους και 200 ml νερό.

  2. Αφήνω το μείγμα να πάρει μια βράση, ρίχνω το μάραθο, το μαϊντανό, την κανέλα, τα μπαχάρια, τη ρίγανη (ή το θυμάρι), την πάπρικα, αλάτι και πιπέρι και χαμηλώνω τη φωτιά. Σκεπάζω την κατσαρόλα και μαγειρεύω για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να υλικά να μαλακώσουν και η σάλτσα να δέσει και να μελώσει.

  3. Σερβίρω το φαγητό χλιαρό (ή σε θερμοκρασία δωματίου) και συνοδεύω με φρέσκο ψωμί και τυρί φέτα.

Keywords: γιαχνιστο τουρλου λαχανικων

Κάνατε αυτή τη συνταγή;

Ανεβάστε την στο Instagram με το hashtag #my_dina_nikolaou και κάντε μας περήφανους με τις δημιουργίες σας!

Ανεβάστε την στο Pinterest κάνοντας mention @dina_nikolaou και κάντε μας περήφανους με τις δημιουργίες σας!

pinit
author-sign

Δείτε επίσης...

1 Comment

  1. Flavorful

Απάντηση