προορισμός…γεύση!

Πένες με τυρί κρέμα και ντοματίνια

0 Add to Favorites
Prep Time 10 λεπ Cook Time 15 λεπ Total Time 25 λεπτά. Δυσκολία: Για αρχάριους Servings: 4

Υλικά

Εκτέλεση

Video
Ανενεργό Ενεργό

  1. Σε μια κατσαρόλα με καλά αλατισμένο νερό που βράζει, ρίχνω τις πένες και τις βράζω al dente. Κρατάω ½ φλιτζάνι από το νερό του βρασμού, σουρώνω τις πένες και τις διατηρώ ζεστές.

  2. Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι βάζω το μισό βούτυρο να ζεσταθεί καλά. Ρίχνω τα ντοματίνια και σοτάρω για 5 λεπτά ανακινώντας τακτικά μέχρι να αρχίσουν να «σκάνε». Μεταφέρω τα ντοματίνια σε ένα πιάτο και επαναφέρω το τηγάνι στη φωτιά. Ρίχνω το υπόλοιπο βούτυρο να λιώσει. Ρίχνω την πάπρικα και το σκόρδο και μαγειρεύω για 1 λεπτό. Προσθέτω το τυρί κρέμα και το νερό που έχω κρατήσει από το βράσιμο των ζυμαρικών, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύω για να λιώσει το τυρί, προσθέτω το σκληρό τυρί, τις πένες και τα ντοματίνια. Ανακινώ το τηγάνι για να ανακατευτούν και πασπαλίζω με τα φυστίκια και τη ρίγανη. Σερβίρω αμέσως, πασπαλίζοντας με λίγη πάπρικα ακόμη.

Keywords: πάστα, ζυμαρικά, πένες, τυρί κρέμα, ντοματίνια, εύκολο, γρήγορο,
Add a review

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *