προορισμός…γεύση!

Prep Time 37 mins Rest Time 2 hrs Total Time 2 hrs 37 mins Δυσκολία: Beginner Servings: 8

Υλικά

Για το σιρόπι limoncello

Για την κρέμα

Επιπλέον υλικά

Εκτέλεση

Video
Off On

Για το σιρόπι

  1. Βάζω τη ζάχαρη, το ξύσμα και το χυμό λεμονιού σε ένα κατσαρολάκι και αφήνω να πάρουν βράση μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Αποσύρω από τη φωτιά και προσθέτω το λικέρ.

Για την κρέμα

  1. Σε ένα μπολ ανακατεύω με το σύρμα το τυρί κρέμα, το ξύσμα, το χυμό λεμονιού και το λικέρ μέχρι να γίνουν κρέμα. Προσθέτω την κρέμα λεμονιού (lemon curd) και ανακατεύω.

Συναρμολόγηση

  1. Βουτάω ένα ένα τα μπισκότα στο σιρόπι και στρώνω σε μονή σειρά σε ένα μακρόστενο σκεύος 12x22 εκ. Απλώνω τη μισή ποσότητα της κρέμας και τη μισή ποσότητα από την κρέμα λεμονιού (lemon curd). Καλύπτω με μπισκότα βουτηγμένα στο σιρόπι και τελειώνω με την υπόλοιπη κρέμα και την κρέμα λεμονιού (lemon curd). Πασπαλίζω με ξύσμα λεμονιού και λάιμ και αφήνω το τιραμισού στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες.

Keywords: tiramisu, limoncello, τιραμισού, λιμοντσέλο, λεμόνι, τυρί κρέμα, τούρτα, εύκολο, ιταλικό, κρέμα λεμονιού, lemon curd,
Rate this recipe

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *