destination taste!

ΝΤΟΜΑΤΕΣ ΛΙΑΣΤΕΣ

ΝΤΟΜΑΤΕΣ ΛΙΑΣΤΕΣ

ΝΤΟΜΑΤΕΣ ΛΙΑΣΤΕΣ

: 15 min
           
: 48 hr

Φτιάξτε τις δικές σας λιαστές ντομάτες τον Αύγουστο που οι ντομάτες είναι γλυκές και απολαύστε όλο το χρόνο λίγο από το καλοκαιρινό ήλιο στο πιάτο σας.

Υλικά
  • 1 κιλό μικρές ώριμες σφιχτές ντομάτες
  • 3 κουτ. σούπας αλάτι χοντρό
  • 1 κουτ. σούπας ζάχαρη
  • Για τη συντήρηση
  • 1 ματσάκι φρέσκο βασιλικό ψιλοκομμένο (μόνο τα φύλλα)
  • 1 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. της σούπας ρίγανη αποξηραμένη
  • 4 κουτ. της σούπας βαλσαμικό ξίδι
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Πλένω και στεγνώνω τις ντομάτες. Τις κόβω στη μέση και αφαιρώ τα σποράκια τους. Τις απλώνω σε μια επιφάνεια με σήτα ( ώστε να αερίζονται από κάτω), τις πασπαλίζω με το αλάτι και τη ζάχαρη και τις σκεπάζω με τουλπάνι ή τούλι, για να κρατήσω μακριά τα έντομα.
  • Βήμα 2 Τις αφήνω για δύο μέρες στον ήλιο να στεγνώσουν καλά. Στη συνέχεια τις βάζω σε αποστειρωμένο γυάλινο βάζο και προσθέτω το βασιλικό, τη ρίγανη, το βαλσαμικό ξύδι και το ελαιόλαδο. Κλείνω το βαζάκι αεροστεγώς και το τοποθετώ στο ψυγείο.
  • Βήμα 3 Μυστικό: Μπορούμε να αντικαταστήσουμε το βαλσαμικό ξίδι με 2 κουταλιές της σούπας πετιμέζι, όπως κάνει η μητέρα μου. Μπορούμε ακόμη να προσθέσουμε 3-4 φυλλαράκια αρμπαρόριζας.

Related Posts

ΠΙΤΣΑ ΜΕ ΑΓΚΙΝΑΡΕΣ, ΛΙΑΣΤΗ ΝΤΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΣΚΟΡΔΟ

ΠΙΤΣΑ ΜΕ ΑΓΚΙΝΑΡΕΣ, ΛΙΑΣΤΗ ΝΤΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΣΚΟΡΔΟ

Ανοιξιάτικη πίτσα με φρέσκες αγκινάρες και άρωμα σκόρδου. Αν δεν έχετε το χρόνο να καθαρίσετε αγκινάρες μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κατεψυγμένες. Το αποτέλεσμα όμως, δεν θα είναι το ίδιο.

ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΜΕ ΚΑΠΠΑΡΗ, ΑΝΤΣΟΥΓΙΕΣ ΚΑΙ ΛΙΑΣΤΕΣ ΝΤΟΜΑΤΕΣ

ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΜΕ ΚΑΠΠΑΡΗ, ΑΝΤΣΟΥΓΙΕΣ ΚΑΙ ΛΙΑΣΤΕΣ ΝΤΟΜΑΤΕΣ

Η διάσημη μακαρονάδα «αλά πουτανέσκα», πικάντικη και με έντονο ταμπεραμέντο, κλείνει μέσα της χαρακτηριστικές μεσογειακές γεύσεις.