destination taste!

ΜΟΥΣΤΟΚΟΥΛΟΥΡΑ ΤΡΑΓΑΝΑ

ΜΟΥΣΤΟΚΟΥΛΟΥΡΑ ΤΡΑΓΑΝΑ

ΜΟΥΣΤΟΚΟΥΛΟΥΡΑ ΤΡΑΓΑΝΑ

: 40 κουλούρια
: 20 min
: 40 min

Παραδοσιακά, τραγανά, μυρωδάτα από το μούστο και τα μπαχαρικά, είναι το καλύτερο συνοδευτικό για τον καφέ ή το χυμό.

Υλικά
  • 500 γρ. μούστος
  • 250 ml καλής ποιότητας σπορέλαιο
  • 250 ml ελαιόλαδο
  • 250 γρ. ζάχαρη
  • 1½ κουτ. γλυκού κανέλα σε σκόνη
  • 1½ κουτ. γλυκού γαρίφαλο σε σκόνη
  • 1 κουτ. γλυκού μαγειρική σόδα (σκόνη)
  • 1 φλιτζ. του καφέ κονιάκ
  • 1.000 – 1.200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο
  • 2 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Σε μια λεκάνη ανακατεύω καλά το μούστο, τα δύο λάδια, τη ζάχαρη, την κανέλα και το γαρίφαλο, μέχρι να φτιάξω ενιαίο μείγμα.
  • Βήμα 2 Ανακατεύω σε ένα μπολάκι τη σόδα και το κονιάκ και το ρίχνω και αυτό το μείγμα της λεκάνης. Ανακατεύω πολύ καλά. Σταδιακά προσθέτω το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ, ανακατεύοντας με μια μαρίζ ή με τα χέρια μου, φτιάχνοντας μια ελαστική και λαδωμένη ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια ή στη λεκάνη.
  • Βήμα 3 Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C.
  • Βήμα 4 Πλάθω με τη ζύμη μουστοκούλουρα χονδρά, στο κλασικό στρογγυλό σχήμα (ή σε όποιο άλλο θέλω) και τα αραδιάζω σε δύο λαμαρίνες φούρνου, στρωμένες με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.
  • Βήμα 5 Τα ψήνω για περίπου 40 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν καλά.


Dina’s Daily RecipesΒασική ζύμη τάρτας

Dina’s Daily RecipesΤάρτα με λαχανικά σοτέ και ντοματίνια