destination taste!

ΑΓΓΟΥΡΟΣΟΥΠΑ ΠΑΓΩΜΕΝΗ ΜΕ ΜΑΥΡΕΣ ΣΤΑΦΙΔΕΣ

ΑΓΓΟΥΡΟΣΟΥΠΑ ΠΑΓΩΜΕΝΗ ΜΕ ΜΑΥΡΕΣ ΣΤΑΦΙΔΕΣ

ΑΓΓΟΥΡΟΣΟΥΠΑ ΠΑΓΩΜΕΝΗ ΜΕ ΜΑΥΡΕΣ ΣΤΑΦΙΔΕΣ

: 4
: 15 min
           
: 1 hr

Οι παγωμένες αγγουρόσουπες είναι ότι, δροσερότερο για τα καλοκαιρινά γεύματα. Έχουν ουδέτερη γεύση κι έτσι αφήνουν αρκετό «χώρο» για συνδυασμούς και πειραματισμούς, όπως εδώ, με μαύρες σταφίδες και κουκουνάρια. Απαραίτητο συστατικό είναι κάποιο φρέσκο μυρωδικό που ζωντανεύει την ήπια γεύση του αγγουριού.

Υλικά
  • 4 μεγάλα αγγούρια (ή μικρά αγγουράκια), καθαρισμένα
  • 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 50 γρ. μαύρες σταφίδες
  • τα φύλλα από 1 ματσάκι βασιλικό, ψιλοκομμένα
  • 500 ml ζωμός λαχανικών (ή κοτόπουλου), ζεστός
  • 50 γρ. κουκουνάρια, ελαφρώς καβουρδισμένα σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, χωρίς λιπαρή ουσία, μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς
  • μερικές σταγόνες πράσινο ταμπάσκο (προαιρετικά)
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Ξεφλουδίζω τα αγγούρια, τα κόβω κατά μήκος στη μέση και με ένα κουταλάκι αφαιρώ τα σπόρια. Ψιλοκόβω τη σάρκα του, τη ρίχνω στο μπλέντερ και προσθέτω το ελαιόλαδο, τις μισές σταφίδες και το βασιλικό (αφήνω κατά μέρος 1 – 2 κουτ. σούπας, για το σερβίρισμα). Τα πολτοποιώ καλά.
  • Βήμα 2 Μεταφέρω τον πολτό σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέτω το ζεστό ζωμό και ανακατεύω καλά με μια ξύλινη κουτάλα. Σκεπάζω το μπολ με διάφανη μεμβράνη και το βάζω στο ψυγείο για 1 ώρα τουλάχιστον, μέχρι η σούπα να κρυώσει.
  • Βήμα 3 Σερβίρισμα: Βγάζω τη σούπα από το ψυγείο και τη μοιράζω σε μπολάκια ή σε βαθιά πιάτα. Στολίζω κάθε πιάτο με τα κουκουνάρια και τις υπόλοιπες σταφίδες και πασπαλίζω με τον ψιλοκομμένο βασιλικό που έχω αφήσει κατά μέρος. Αν θέλω, ραντίζω κάθε μερίδα με μερικές σταγόνες πράσινο ταμπάσκο. Σερβίρω τη σούπα κρύα.


Dina’s Daily RecipesΒασική ζύμη τάρτας

Dina’s Daily RecipesΤάρτα με λαχανικά σοτέ και ντοματίνια