destination taste!

CUPCAKES ΒΑΝΙΛΙΑΣ ΜΕ 2 ΓΛΑΣΑΡΙΣΜΑΤΑ

CUPCAKES ΒΑΝΙΛΙΑΣ ΜΕ 2 ΓΛΑΣΑΡΙΣΜΑΤΑ

CUPCAKES ΒΑΝΙΛΙΑΣ ΜΕ 2 ΓΛΑΣΑΡΙΣΜΑΤΑ

: 12
: 1 hr
: 25 min

Αν δεν έχετε κορνέ, κανένα πρόβλημα: Αδειάζετε το κάθε γλάσο σε ένα νάιλον σακουλάκι και στρίβετε το άνοιγμα για να κλείσει. Με ένα ψαλίδι κόβετε τη μία γωνίτσα στον πάτο κάθε σακουλίτσας και πιέζετε για να βγει από εκεί το γλάσο. Αν πάλι δεν εμπιστεύεστε τις ικανότητές σας ούτε για αυτό, πάλι δεν πειράζει! Βάζετε τα γλάσα σταcupcakes με ένα κουτάλι και διακοσμείτε με τα δόντια ενός πιρουνιού και με ζαχαρωτά.

Υλικά
  • Για τα cupcakes
  • 150 γρ. αγελαδινό βούτυρο (ή μαργαρίνη), μαλακωμένο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 150 γρ. ζάχαρη
  • 3 αυγά, κατά προτίμηση βιολογικά
  • 1 λοβός βανίλιας (χαράζω το λοβό κατά μήκος στη μέση και με ένα μαχαιράκι ξύνω και παίρνω τα σποράκια) ή 2 κουτάκια βανίλια σε σκόνη
  • 175 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, κοσκινισμένο
  • Για το ροζ γλάσο, με φράουλες
  • 300 γρ. φράουλες, απαραιτήτως ώριμες, καθαρισμένες και καλά πλυμένες (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και κατεψυγμένες, που θα βρείτε σε σακουλάκια στους καταψύκτες των μεγάλων σούπερ μάρκετ)
  • 180 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 600 γρ. τυρί μασκαρπόνε (το βρίσκω σε κεσεδάκια, στα ψυγεία όλων των μεγάλων σούπερ μάρκετ)
  • Για το μοβ γλάσο, με φρούτα του δάσους
  • 300 γρ. ανάμεικτα φρούτα του δάσους (τα βρίσκω κατεψυγμένα, σε όλα τα μεγάλα σούπερ μάρκετ αλλά και σε ρωσικά παντοπωλεία)
  • 180 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 600 γρ. τυρί μασκαρπόνε
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Παίρνω μια ειδική φόρμα για μάφινς ή cupcakes, με 12 θήκες, και σε κάθε θήκη βάζω από ένα μεγάλο χάρτινο κυπελάκι για μάφινς (μοιάζουν με τις θηκούλες για πτι-φουρ, αλλά σε μεγάλο μέγεθος). Φόρμα και θήκες βρίσκω σε πολλά μεγάλα σούπερ μάρκετ και καταστήματα με εξοπλισμό κουζίνας αλλά, αν δεν βρω, κόβω αντίστοιχου μεγέθους στρογγυλά κομμάτια από λαδόκολλα.
  • Βήμα 2 Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C.
  • Βήμα 3 Για τα cupcakes: Χτυπάω με το μίξερ χειρός το μαλακωμένο βούτυρο με τη ζάχαρη, μέχρι να φτιάξω ένα μείγμα σχετικά αφράτο, σαν κρέμα. Ρίχνω τα αυγά ένα-ένα, χτυπώντας καλά μετά από κάθε προσθήκη. Προσθέτω τα σποράκια (ή τη σκόνη) της βανίλιας. Σταματάω τη λειτουργία του μίξερ, προσθέτω το αλεύρι και ανακατεύω καλά με μια ξύλινη κουτάλα ή με μια ελαστική σπάτουλα, μέχρι το μείγμα να γίνει τελείως λείο και ομοιογενές.
  • Βήμα 4 Αδειάζω το μείγμα στις θήκες που έχω τοποθετήσει στη φόρμα για μάφινς, φροντίζοντας να αφήσω ένα περιθώριο 2 εκ. στην επιφάνεια για να δώσω χώρο στα κέικ να φουσκώσουν.
  • Βήμα 5 Βάζω τη φόρμα στο μεσαίο ράφι του φούρνου και ψήνω τα κέικ για 20 – 25 λεπτά, μέχρι να φουσκώσουν και να ροδίσουν. Βγάζω τη φόρμα από το φούρνο, ανασηκώνω τις χάρτινες θήκες από τη φόρμα και τις αφήνω σε μια σχάρα για μερικά λεπτά, μέχρι τα κέικ να κρυώσουν.
  • Βήμα 6 Για το ροζ γλάσο: Σε μια μέτρια κατσαρόλα βάζω τις φράουλες και την άχνη και τα ζεσταίνω σε μέτρια φωτιά, για 20 – 25 λεπτά, μέχρι οι φράουλες να λιώσουν και το μείγμα να γίνει σχετικά ομοιογενές. Αποσύρω από τη φωτιά, αφήνω το μείγμα να κρυώσει λίγο και, αν θέλω, το πολτοποιώ στο μούλτι. Το αδειάζω σε ένα μπολ, προσθέτω το μασκαρπόνε και ανακατεύω καλά με μια ελαστική σπάτουλα. Σκεπάζω το μπολ και το βάζω στο ψυγείο για 30 λεπτά.
  • Βήμα 7 Για το μοβ γλάσο: Το ετοιμάζω ακριβώς με τον ίδιο τρόπο όπως και το ροζ γλάσο, και το βάζω και αυτό στο ψυγείο για 30 λεπτά.
  • Βήμα 8 Σερβίρισμα: Βάζω το ροζ γλάσο σε ένα κορνέ ζαχαροπλαστικής και αδειάζω μια γενναία δόση σε 6 από τα cupcakes. Το ίδιο κάνω και με το μοβ γλάσο το οποίο βάζω στα υπόλοιπα 6 cupcakes.
  • Βήμα 9 Αν έχω διάφορα χρωματιστά ζαχαρωτά ή καραμελίτσες τις ρίχνω επάνω στα γλάσα, για διακόσμηση, και σερβίρω.


Air France & Gault & MillauΕξωτική σαλάτα με μάνγκο & κοτόπουλο

Air France & Gault & MillauΡάμεν με κοτόπουλο