προορισμός…γεύση!

Ρολό κοτόπουλο με σάλτσα κάρι και ανατολίτικο γιουβέτσι

Ρολό κοτόπουλο με σάλτσα κάρι και ανατολίτικο γιουβέτσι

0 Add to Favorites
Prep Time 15 λεπ Cook Time 1 ώρα Total Time 1 ώρα 15 λεπτά. Servings: 6

Υλικά

Για το ρολό

Για τη σάλτσα

Για το γιουβέτσι

Εκτέλεση

Video
Ανενεργό Ενεργό

Για το ρολό

  1. Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C αερόθερμο. Αλατοπιπερώνω το ρολό, πασπαλίζω με το κάρι και το τζίντζερ και το τοποθετώ σε μια γάστρα. Ραντίζω με το ελαιόλαδο και το χυμό πορτοκάλι και προσθέτω το ζωμό. Σκεπάζω τη γάστρα και ψήνω το ρολό για 1 ώρα και 15 λεπτά. Βγάζω το ρολό σε μια πιατέλα και το διατηρώ ζεστό.

Για τη σάλτσα

  1. Σε ένα κατσαρολάκι σουρώνω τα ζουμάκια που υπάρχουν μέσα στη γάστρα. Προσθέτω την κρέμα καρύδας, το κάρι, το τζίντζερ και διορθώνω το αλατοπίπερο. Βράζω για 7-9 λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα.

Για το γιουβέτσι

  1. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνω το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Ρίχνω το κρεμμύδι, αλατίζω και σοτάρω για 5 λεπτά μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτω το σκόρδο και το τζίντζερ και συνεχίζω το σοτάρισμα για 30 δευτερόλεπτα. Ρίχνω τα μπαχαρικά και το κριθαράκι και ανακατεύω για 1 λεπτό. Ξεκινάζω να προσθέτω το ζωμό σε δόσεις, περιμένοντας να απορροφήσει το κριθαράκι την πρώτη δόση πριν ρίξω την επόμενη (τεχνική του ριζότο). Αποσύρω από τη φωτιά και προσθέτω την κόκκινη πιπεριά και τα ρόδια.

Σερβίρισμα

  1. Απλώνω το γιουβέτσι σε μια μεγάλη πιατέλα. Κόβω το ρολό σε χοντρές φέτες και τις απλώνω επάνω στο κριθαράκι. Περιχύνω με τη σάλτσα και σερβίρω.

    Ρολό κοτόπουλο με σάλτσα κάρι και ανατολίτικο γιουβέτσι
Keywords: κοτόπουλο, ρολό κοτόπουλο, γιουβέτσι, μπαχαρικά, κάρι, σάλτσα κάρι, τζίντζερ, ρόδι,
Add a review

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *