προορισμός…γεύση!

pinit
0 Add to Favorites

Μαγιάτικο (φέτες) πικάντικο με μπασμάτι

Prep Time 30 min Cook Time 20 min Total Time 50 mins Servings: 4

Υλικά

Για το ρύζι

Εκτέλεση

Για το ψάρι

  1. Προθερμαίνω το φούρνο στους 200°C με αέρα. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύω την κρέμα σκόρδου, τον κουρκουμά, το καγιέν, το χυμό λεμονιού, αλάτι και το ελαιόλαδο. Βάζω τα φιλέτα και τα «γυρίζω» για να αλειφθούν από το μείγμα. Τα αφήνω να μαριναριστούν για 15 λεπτά. Μεταφέρω τα φιλέτα σε ένα ταψάκι στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί και ψήνω για 20 λεπτά. Τα διατηρώ ζεστά.

Για το ρύζι

  1. Βράζω το μπασμάτι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Το στραγγίζω και το διατηρώ ζεστό. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ή γουόκ βάζω το ελαιόλαδο να ζεσταθεί. Ρίχνω το κρεμμύδι και σοτάρω σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσει και να ροδίσει ελαφρά. Προσθέτω τα φυστίκια, την κρέμα σκόρδου, τις πιπερίτσες και συνεχίζω το σοτάρισμα για 1 λεπτό ακόμη. Ρίχνω το βρασμένο ρύζι, τις σταφίδες, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τον κόλιανδρο. Ανακατεύω καλά και σερβίρω στα πιάτα. Βάζω και από 1 μεγάλο φιλέτο ψαριού σε κάθε πιάτο και σερβίρω αμέσως.

Note

Dr. Δημήτρης Γρηγοράκης: Το Μαγιάτικο Fish from Greece είναι ένα ολόφρεσκο ψάρι υψηλής ποιότητας, με χαρακτηριστική υπέροχη υφή και γευστικότατη σάρκα, πλούσιας διατροφικής αξίας. Αποτελεί εξαιρετική πηγή πρωτεϊνών υψηλής βιολογικής αξίας, ω-3 λιπαρών οξέων και άλλων μικροθρεπτικών συστατικών όπως ασβέστιο, μαγνήσιο, φώσφορο και βιταμίνη Β6. Ακόμα, έχει πλούσια διατροφικής αξία καθώς περιέχει σημαντικές ποσότητες βιταμινών Α, D, οι οποίες ενισχύουν την καλή όραση, αλλά και γενικότερα την άμυνα του οργανισμού. Τα ψάρια με την ταυτότητα FISH FROM GREECE, προσφέρονται για γαστριμαργικές εμπειρίες που περικλείουν το γευστικό πλούτο και τη νοστιμιά της παράδοσής µας. Συνταγή για όσους αντέχουν και είναι λάτρεις των πικάντικων γεύσεων. Αφήνει και μια έντονη φρεσκάδα στο στόμα από το συνδυασμό του κόλιανδρου με το μαϊντανό και το χυμό λεμονιού. Έχει ευεργετικές δράσεις προς τον οργανισμό τόσο από τις αντιοξειδωτικές ουσίες των καυτερών πιπεριών (vitC, καψαϊκίνη) όσο και τις σταφίδες και τα κρεμμύδια με το σκόρδο. Τέλος, το μπασμάτι παρέχει στη συνταγή το απαραίτητο ποσό υδατανθράκων για την παροχή ενέργειας χωρίς να αποδίδει περιττές θερμίδες.

author-sign

Δείτε επίσης...