destination taste!

ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΧΑΛΟΥΜΙ ΚΑΙ ΛΑΔΟΞΙΔΟ ΜΕ ΧΥΜΟ ΝΤΟΜΑΤΑΣ

ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΧΑΛΟΥΜΙ ΚΑΙ ΛΑΔΟΞΙΔΟ ΜΕ ΧΥΜΟ ΝΤΟΜΑΤΑΣ

ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΧΑΛΟΥΜΙ ΚΑΙ ΛΑΔΟΞΙΔΟ ΜΕ ΧΥΜΟ ΝΤΟΜΑΤΑΣ

: 4
: 30 min
: 12 min

Αν δεν βρούμε ή δεν μας αρέσει το χαλούμι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε άλλο λαστιχωτό τυρί, όπως ταλαγάνι ή φορμαέλλα Αράχοβας.

Υλικά
  • 250 γρ. κυπριακό χαλούμι, κομμένο σε 4 φέτες ίδιου πάχους
  • ελάχιστο ελαιόλαδο, για το ταψί
  • 2 κουτ. σούπας μαυροσούσαμο
  • 1 μαρούλι, καθαρισμένο και κομμένο για σαλάτα
  • 1 φλιτζ. τσαγιού κόκκινο λάχανο, ψιλοκομμένο
  • 1 μεγάλο καρότο, κατά προτίμηση βιολογικό, τριμμένο
  • 1 φλιτζ. τσαγιού λιαστές ντομάτες σε λάδι, καλά στραγγισμένες και ψιλοκομμένες
  • Για το λαδόξιδο
  • 1 κουτ. σούπας μουστάρδα, απαλή
  • 1 κουτ. γλυκού μέλι
  • 3 κουτ. σούπας μηλόξιδο (ή ξίδι από λευκό κρασί)
  • 4 κουτ. σούπας συμπυκνωμένος χυμός ντομάτας
  • 200 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Λαδόξιδο: Σε ένα μπολάκι βάζω τα υλικά για το λαδόξιδο και τα χτυπάω καλά με ένα πιρούνι για να ενωθούν.
  • Βήμα 2 Σαλάτα: Προθερμαίνω το γκριλ σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Λαδώνω ελάχιστα ένα αντικολλητικό ταψάκι και απλώνω εκεί τις φέτες από χαλούμι, σε μονή στρώση. Τις ψήνω για 4 – 5 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν απαλά. Βγάζω το ταψάκι από το φούρνο και πασπαλίζω τις φέτες με το μαυροσούσαμο.
  • Βήμα 3 Βάζω σε ένα μεγάλο μπολ το μαρούλι, το κόκκινο λάχανο, το καρότο και τις λιαστές ντομάτες και ανακατεύω. Περιχύνω με τη μισή ποσότητα από το λαδόξιδο και ανακατεύω ξανά.
  • Βήμα 4 Αδειάζω τη σαλάτα σε μια φαρδιά πιατέλα (ή τη μοιράζω σε ατομικά πιάτα). Βάζω πάνω στη σαλάτα τις φέτες από χαλούμι, περιχύνω με το υπόλοιπο λαδόξιδο και σερβίρω αμέσως.


Air France & Gault & MillauΕξωτική σαλάτα με μάνγκο & κοτόπουλο

Air France & Gault & MillauΡάμεν με κοτόπουλο