destination taste!

ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΧΑΛΟΥΜΙ ΚΑΙ ΛΑΔΟΞΙΔΟ ΜΕ ΧΥΜΟ ΝΤΟΜΑΤΑΣ

ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΧΑΛΟΥΜΙ ΚΑΙ ΛΑΔΟΞΙΔΟ ΜΕ ΧΥΜΟ ΝΤΟΜΑΤΑΣ

ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΧΑΛΟΥΜΙ ΚΑΙ ΛΑΔΟΞΙΔΟ ΜΕ ΧΥΜΟ ΝΤΟΜΑΤΑΣ

: 4
: 30 min
: 12 min

Αν δεν βρούμε ή δεν μας αρέσει το χαλούμι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε άλλο λαστιχωτό τυρί, όπως ταλαγάνι ή φορμαέλλα Αράχοβας.

Υλικά
  • 250 γρ. κυπριακό χαλούμι, κομμένο σε 4 φέτες ίδιου πάχους
  • ελάχιστο ελαιόλαδο, για το ταψί
  • 2 κουτ. σούπας μαυροσούσαμο
  • 1 μαρούλι, καθαρισμένο και κομμένο για σαλάτα
  • 1 φλιτζ. τσαγιού κόκκινο λάχανο, ψιλοκομμένο
  • 1 μεγάλο καρότο, κατά προτίμηση βιολογικό, τριμμένο
  • 1 φλιτζ. τσαγιού λιαστές ντομάτες σε λάδι, καλά στραγγισμένες και ψιλοκομμένες
  • Για το λαδόξιδο
  • 1 κουτ. σούπας μουστάρδα, απαλή
  • 1 κουτ. γλυκού μέλι
  • 3 κουτ. σούπας μηλόξιδο (ή ξίδι από λευκό κρασί)
  • 4 κουτ. σούπας συμπυκνωμένος χυμός ντομάτας
  • 200 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Λαδόξιδο: Σε ένα μπολάκι βάζω τα υλικά για το λαδόξιδο και τα χτυπάω καλά με ένα πιρούνι για να ενωθούν.
  • Βήμα 2 Σαλάτα: Προθερμαίνω το γκριλ σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Λαδώνω ελάχιστα ένα αντικολλητικό ταψάκι και απλώνω εκεί τις φέτες από χαλούμι, σε μονή στρώση. Τις ψήνω για 4 – 5 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν απαλά. Βγάζω το ταψάκι από το φούρνο και πασπαλίζω τις φέτες με το μαυροσούσαμο.
  • Βήμα 3 Βάζω σε ένα μεγάλο μπολ το μαρούλι, το κόκκινο λάχανο, το καρότο και τις λιαστές ντομάτες και ανακατεύω. Περιχύνω με τη μισή ποσότητα από το λαδόξιδο και ανακατεύω ξανά.
  • Βήμα 4 Αδειάζω τη σαλάτα σε μια φαρδιά πιατέλα (ή τη μοιράζω σε ατομικά πιάτα). Βάζω πάνω στη σαλάτα τις φέτες από χαλούμι, περιχύνω με το υπόλοιπο λαδόξιδο και σερβίρω αμέσως.