
0
Add to Favorites
Παληκαριά με πέστο ρόκας
Υλικά
Για το πέστο ρόκας
Εκτέλεση
Video
Ανενεργό
Ενεργό
Πέστο ρόκας
-
Βάζω στο μπλέντερ (ή στο μούλτι) τα φύλλα ρόκας, τα κουκουνάρια, το τυρί, αλάτι και πιπέρι και τα δουλεύω καλά, μέχρι να φτιάξω μια σφικτή πάστα. Σταδιακά ρίχνωτο ελαιόλαδο και συνεχίζω να δουλεύω τα υλικά, μέχρι το μείγμα να γίνει λείο και πυκνόρρευστο. Αφήνω το πέστο κατά μέρος.
Παληκαριά
-
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζω τα ρεβίθια, τα μαυρομάτικα φασόλια, το στάρι, το καλαμπόκι, τα ψιλοκομμένα μυρωδικά, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τον κόλιανδρο, το τζίντζερ, τα ξύσματα, το χυμό λεμονιού και το ελαιόλαδο και ανακατεύω καλά με μια ξύλινη κουτάλα.
-
Μοιράζω την «παληκαριά» σε βαθιά πιάτα, προσθέτω από 1 κουτ. σούπας πέστο ρόκας και ανακατεύω. Σερβίρω αμέσως.
Mouth-watering