destination taste!

Σαλάτα με κινόα, ρεβίθια, σιτάρι και λαδοτύρι πανέ

Σαλάτα με κινόα, ρεβίθια, σιτάρι και λαδοτύρι πανέ
proetoimasia magirema servirisma anamoni video button
30΄ 4 μερίδες

 

Super food σαλάτα, με όσπρια αλλά και λαδοτύρι πανέ. Αν θέλετε, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε 2 διαφορετικά σουσάμια (λευκό και μαυροσούσαμο) για ακόμα περισσότερη γεύση.
Υλικά Εκτέλεση
Για τη σαλάτα

  • 1 φλιτζ. τσαγιού κινόα, πλυμμένη
  • 1½ φλιτζ. τσαγιού νερό
  • ½ φλιτζ. τσαγιού ρεβίθια, βρασμένα
  • ½ φλιτζ. τσαγιού σιτάρι, βρασμένο
  • ½ φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο από το βάζο με το λαδοτύρι
  • 3 κρεμμυδάκια φρέσκια, ψιλοκομμένα
  • ½ σελινόριζα, τριμμένη στο χοντρό του τρίφτη
  • 1-2 πιπερίτσες τσίλι, ψιλοκομμένες
  • ½ ματσάκι μαϊντανό (μόνο φύλλα), ψιλοκομμένο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για το λαδοτύρι πανέ

  • 300 γρ. λαδοτύρι Macar
  • 2 αυγά ελαφρά χτυπημένα
  • ¾ φλιτζ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 φλιτζ. τσαγιού σουσάμι
  • ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Για το λαδοτύρι πανέ: Στραγγίζω το λαδοτύρι από το βάζο του και το αφήνω στην άκρη. Βάζω σε ένα κατσαρολάκι αρκετό ελαιόλαδο να ζεσταθεί σε μέτρια φωτιά. Αραδιάζω 3 μπολάκι μπροστά μου και στο ένα βάζω το αλεύρι, στο δεύτερο τα χτυπημένα αυγά και στο τρίτο το σουσάμι. Πανάρω τους κύβους του τυριού, πρώτα στο αλεύρι, μετά στα αυγά και τέλος στο σουσάμι.
Τηγανίζω λίγους λίγους τους κύβους τυριού μέχρι να ροδίσουν ελαφρά. Τους βγάζω με τρυπητή κουτάλα και τους αφήνω σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίξουν.

Για τη σαλάτα: Βάζω σε μια κατσαρολίτσα το μετρημένο νερό και την κινόα. Αφήνω να πάρει βράση το νερό, χαμηλώνω αρκετά τη φωτιά, σκεπάζω την κατσαρόλα και αφήνω την κινόα να βράσει για 15 λεπτά. Αποσύρω την κατσαρόλα από τη φωτιά και την αφήνω σκεπασμένη στην άκρη μέχρι να απορροφήσει όλο το νερό και να κρυώσει.
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζω 2-3 κουταλιές από το ελαιόλαδο να ζεσταθεί. Ρίχνω φρέσκα κρεμμυδάκια και την σελινόριζα και σοτάρω για 2-3 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτω τις πιπερίτσες και αλατοπιπερώνω. Ανακατεύω για 1-2 λεπτά και αποσύρω από τη φωτιά.
Ανοίγω την κατσαρόλα με την κινόα και με ένα πηρούνι ανακατεύω καλά και την αδειάζω στο μπολ που θα την σερβίρω.
Προσθέτω το μείγμα του τηγανιού, τα ρεβίθια, το σιτάρι, τον μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι. Ραντίζω το υπόλοιπο ελαιόλαδο που περιέχει το λαδοτύρι και ανακατεύω καλά.
Σκορπίζω το παναρισμένο λαδοτύρι και σερβίρω αμέσως.