προορισμός…γεύση!

Prep Time 10 λεπ Cook Time 30 λεπ Total Time 40 λεπτά. Servings: 4

Υλικά

Εκτέλεση

Video
Ανενεργό Ενεργό

  1. Πλένω και σκουπίζω καλά τα φιλέτα του σολομού. Τα αλατοπιπερώνω καλά.

  2. Κρατάω ½ φλυτζάνι κρασί και ρίχνω το υπόλοιπο σε μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα και το ζεσταίνω σε μέτρια φωτιά, μέχρι να κοχλάσει. Προσθέτω τα φιλέτα, χαμηλώνω τη φωτιά και κλείνω την κατσαρόλα με το καπάκι της. Το κρασί πρέπει να σιγοβράζει ήπια, ώστε μόλις που να ανακινείται.

  3. Σιγομαγειρεύω (ποσάρω) τα φιλέτα για 10 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν. Τα βγάζω με τρυπητή κουτάλα και τα μοιράζω σε πιάτα. Τα διατηρώ κατά μέρος, ζεστά.

  4. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνω το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρω το τριμμένο κρεμμύδι για 2 λεπτά, μέχρι να ξανθύνει. Προσθέτω το σκόρδο και μαγειρεύω για 1 λεπτό, μέχρι να σκορπίσει το άρωμά του, χωρίς να ροδίσει γιατί θα πικρίσει.

  5. Σβήνω με το κρασί που έχω κρατήσει και το μαγειρεύω για 1 λεπτό, μέχρι να εξατμιστεί περίπου το μισό. Προσθέτω τις κομμένες ντομάτες, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το χυμό λεμονιού, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύω.

  6. Μαγειρεύω τη σάλτσα για 5 - 6 λεπτά και αποσύρω από τη φωτιά. Τη μοιράζω στα πιάτα με τα φιλέτα, αλατοπιπερώνω και σερβίρω. Συνοδεύω με ρύζι πιλάφι. 

Keywords: σολομος φιλετο ποσε σε κρασι με σαλτσα ντοματασ

Κάνατε αυτή τη συνταγή;

Ανεβάστε την στο Instagram με το hashtag #my_dina_nikolaou και κάντε μας περήφανους με τις δημιουργίες σας!

Ανεβάστε την στο Pinterest κάνοντας mention @dina_nikolaou και κάντε μας περήφανους με τις δημιουργίες σας!

pinit
author-sign

Δείτε επίσης...

1 Comment

  1. Tastes great!

Απάντηση